Van egy John Malkovich film, amit mi biztosan nem látunk, csak a leszármazottaink

Van egy John Malkovich film, amit mi biztosan nem látunk, csak a leszármazottaink

A Robert Rodriguez által rendezett 100 év (100 Years) már 2015-ben elkészült, de sosem fogjuk látni, hiszen a bemutató idején már nem leszünk az élők sorában.

Nem mindig kellemes, de azért valljuk be, várni egy filmet sokszor nagyon izgalmas. Elég csak arra gondolni egy nagy film bemutatója kapcsán, hogy mennyire érdekfeszítő lehet egy bejelentést követően eljutni a moziig és várni a fények kialvását. A várakozás jó móka, de azért kicsit fárasztó is tud lenni. Talán pont emiatt érdekes trend van kialakulóban, ugyanis megfigyelhető, hogy a stúdiók manapság már egyre jobban élvezik, ha a filmjeiket jóval korábban bejelenthetik. Mostanában már olyan tervekről is tudunk, amelyeket jó pár évig még biztosan nem tekinthetünk meg a nagyvásznon. Néha a rendezőknek olyan szenvedélyes projektjeik vannak, amelyeken örökkévalóságnak tűnő ideig dolgoznak, ráadásul megtörténhet, hogy többször is elhalasztják, mert úgy tűnik, még nincs kész, ami azt gondolom teljesen érthető. Mindannyian sokkal jobban díjazzuk ezt, mintha egy félkész alkotást vagyunk kénytelenek végig szenvedni. Aztán természetesen van ellenpélda is, mikor egy filmről épp csak életjelet adnak és mielőtt észrevennénk, már landol is a mozikban.

Ezek után pedig képzelj el egy olyan filmet, amelyet egy nagyszerű rendező álmodott meg, a főszerepben meg napjaink egyik legjobb színészét láthatod. Jobban mondva mégsem láthatod, mert nem ennek a generációnak készült. Ezt a filmet ugyanis soha nem fogod tudni megnézni, mert a bemutató napján már az égiekkel töltöd majd a mindennapjaid.

Robert Rodriguez, a Sin City és az Alkonyattól Pirkadatig rendezője tető alá hozta a 100 év (100 Years) című filmet. Ez tényleg egy olyan produkció, amelynek már kész a forgatókönyve és leforgatták, megvágták, majd egy high-tech széfben, golyóálló üveg mögött tárolják. Ez bizony kísérleti sci-fi film John Malkovich főszereplésével – feltűnik mellette még Shuya Chang Marko Zaror is –, amelyet Rodriguez csak 2115. november 18-án akar bemutatni, jobban mondva nem ő, hanem majd az illetékesek.

A 100 éves ötlet

A 100 év hihetetlenül érdekes módon született. A film ötlete a Rémy Martin tulajdonában lévő Louis XIII Cognac nevű céggel való együttműködést követően pattant ki Rodriguez fejéből. A filmet és annak premierjét egy üveg Louis XIII konyak elkészítésének 100 éves folyamata ihlette. Ezt a különlegességet ugyanis valóban 100 évig érlelik, hogy a lehető legjobb zamatú legyen.

Minden, amit a filmről tudunk

Némi információt közzétettek már a projekttel kapcsolatban, azonban a film pontos előzményeit szigorúan titokban tartják. Amit viszont a történetéről tudni lehet, hogy a film 100 év múlva játszódik. A projektért felelős csapat emiatt igyekezett a lehető legjobban megjósolni, hogyan nézhet majd ki a világ 2115-ben.

Retro, Természet és Jövő

Száz évvel a film bemutatója előtt három teaser került fel a netre, hogy egy kis ízelítőt kapjunk abból, hogy milyen futurisztikus filmre számíthatunk. A három teaser közül az első a "Retro" címet viseli, és amolyan steampunkos beütésű világot fest le. A második teaser, a "Nature" egy látszólag poszt-apokaliptikus, növényektől túlburjánzott jövőben játszódik, amelyben a társadalom összeomlott, és a természet visszavette az uralmat. Az utolsó teaser, a "Future", ami a Blade Runnerre emlékeztető, neonfényes jövőben játszódik 2115-ben. Hogy a film melyik verzióban játszódik majd valójában, azt sajnos nem tudni.

Mindhárom teaser nagyjából 80 másodperces és az első 24 másodperce pontosan ugyanazzal a klippel kezdődik, amelyben Malkovich egy üveg Louis XIII-at rejt el egy széfbe. Ezt követően a széf bezárul és egy számláló azonnal elindul, hogy végül elérje 2115. november 18-át, a film megjelenésének dátumát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!