Máris közutálat tárgya A kis hableány új előzetese

Máris közutálat tárgya A kis hableány új előzetese

Ezzel pedig a filmtörténelem második legutáltabb alkotásává lépett elő a legnagyobb videómegosztó portálon.

Őszintén szólva nehéz hova tenni A kis hableány újragondolt mozifilmjét, mert bár csak rövidebb teasereket, és most már egy új, teljes értékű előzetest is láthattunk belőle, mégis inkább csak a kérdések sokasodnak, mintsem a várakozás izgalma kerítené hatalmába az embert.

Mindenesetre a Disney nagy reményeket táplál az új produkció kapcsán, és ha másért nem, legalább a megosztottság miatt óriási figyelmet kap Ariel új kalandja. A most befutott több, mint 2 perces előzetes egyébként egész látványos és amellett, hogy a néző betekintést nyerhet a víz alatti világba, több szereplő is megjelenik teljes valójában, köztük Ursula is kap jó néhány másodpercet. A bökkenő ezzel a produkcióval kapcsolatban az, hogy a Rob Marshall által rendezett élőszereplős musical, amelyben Halle Bailey bújik Ariel bőrébe, leginkább az 1989-es animációs filmet eleveníti fel, így ez sokak szemét baromira szúrja. Ehhez jön az, hogy a film zenéjét Lin-Manuel Miranda és Alan Menken (aki az 1989-es "Kis hableány" filmzenéjét is megírta) készítette, és négy új dal mellett az eredeti film klasszikusai is felcsendülnek majd. A kis hableány főbb szerepeit az alábbi színészek kapták meg: Jonah Hauer-King (Eric herceg), Melissa McCarthy (Ursula), Javier Bardem (Triton király), Noma Dumezweni (Selina királynő), Jacob Tremblay (Ficánka hangja), Daveed Diggs (Sebastian hangja) és Awkwafina (Hablaty hangja).

A filmmel kapcsolatban már a bejelentés is nagy port kavart, hiszen amikor kiderült, hogy Arielt egy fekete nő fogja játszani, néhány felhasználó a #NotMyAriel hashtaggel fakadt ki ennek láttán a Twitteren. A színésznő aztán később a Variety-nek elmondta, hogy a nagyszüleihez fordult tanácsért, akik megosztották vele a rasszizmusról szóló történeteiket.

„Inspiráló és gyönyörű volt hallani a bátorító szavaikat, mert azt mondták nekem: 'Még nem érted, hogy mit teszel ezzel értünk, a közösségünkért, meg az összes kis fekete és barna lányért, akik majd meglátják magukat benned'” - mondta Bailey.

Mindenesetre az tény, hogy az utóbbi évtizedekben aligha készült ennél megosztóbb film Hollywoodban. A kis hableány első teaser videója, amelyet 2022. szeptemberében tettek közzé, hivatalosan is a legutáltabb YouTube-videók listájának 50. helyéig menetelt, miután fél év alatt 3,5 millió dislike-ot kapott az 1,2 millió like mellett. Egyetlen film trailere volt képes ezt túlszárnyalni: a Sadak 2 2020-ban bemutatott előzetese 14 millió dislike-ot hozott magával. A kis hableány esetében viszont az új trailer sem volt túl meggyőző, az alig fél napja kirakott kedvcsináló 63 ezer like mellett 179 ezer dislike-ot gyűjtött.

A kis hableány május 26-án landol a mozikban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!