LoL: Csak egy rework kellett neki, azonnal kilőttek a számai

LoL: Csak egy rework kellett neki, azonnal kilőttek a számai

Egészen jól sült el a múlt szerdán érkezett rework, legalábbis a számok alapján erre lehet következtetni.

A 13.5-ös League of Legends-frissítésben teljes átdolgozást kapott Yuumi, sokak kedvenc, még többek gyűlölt varázsmacskusza. A támogató szerepkörben, Solo Queue-ban kifejezetten gyengén muzsikáló karakternek minden képességéhez hozzányúlt a játékegyensúlyért felelős csapat, így egy kívül nem, de belül mindenképp megújult hős csatlakozott a csapathoz szerda hajnalban. Annyira "jól sikerült" ez a rework, hogy azonnali hotfixre szorult a cica, azaz kénytelenek voltak két patch között gyengíteni a Prowling Projectile-t (Q). A hirtelen kapott nerf ellenére még mindig jó számokat hoz, amelyeknek eddig nyoma sem volt a statisztikai mutatókban.

A számok nem hazudnak, vagy csak kicsit

Jelenleg az egyik legerősebb és legnépszerűbb support karakterként lehet Yuumira hivatkozni. A 13.5-ös frissítéssel közel 10%-ot ugrott a győzelmi aránya, így már stabilan 50% fölött teljesítenek vele az idézők. A választási aránya 3%-ról 12-15%-ra kúszott fel, főleg magasabb ELO-ban döntenek úgy a játékosok, hogy kiválasztják a macskát. A tiltási arány sem akart lemaradni a többi mutatótól, a múlt kedden mért 4-5% 16-34%-ra mozdult el. Ezen értékek fényében bátran ki lehet jelenteni, hogy talán túl jó munkát végzett a Riot, amikor úgy döntöttek, itt az ideje új irányt tűzni ki a támogató elé.

A tárgyválasztás terén is történtek változások. A Moonstone Renewer és a Shurelya's Battlesong teljesen átvette az uralmat, a Luden's Tempest visszaesett a harmadik helyre a mitikus kategóriában. Az Exhaust + Ignite kombó még mindig a legnagyobb népszerűségnek örvendő duó az Idéző képességek terén, ahogy a Chemtech Putrifier is kötelező elemnek számít. Sebzése kevesebb lett összességében Yuuminak, de jóval hasznosabb, mint igazi gyógyító és pajzsoló csapattárs, röviden enchanter. Mindenképpen érdemes lesz a következő napokban figyelni majd a számokat, mert az is előfordulhat, hogy a 13.6-ös patchben kénytelenek lesznek tovább gyengíteni a hőst a fejlesztők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Melyik a jobb mitikus tárgy az "új" Yuumira szerinted?