Kiderült miért nem ment el Tom Cruise az Oscar-gálára

Kiderült miért nem ment el Tom Cruise az Oscar-gálára

Pedig lett volna oka megjelennie ezen a jeles eseményen a tavalyi évben összehozott egyik legjobb filmje miatt.

Alighanem, ha a valaki azt mondja a Top Gunra, hogy kortalan, akkor nem lő mellé. Tényleg bármikor le lehet ülni megnézni és ugyanazt az élvezetet adhatja, mint 86-ban, mikor először láthatták a rajongók. Akkor egy Pete „Maverick” Mitchell – akit Tom Cruise formál meg – nevű fickó került a középpontba, aki a világ legjobb vadászpilótája szeretett volna lenni. Ez természetesen sikerül neki, miközben a forrófejű főszereplőre rátalál a szerelem, vetélytársai nem nézik jó szemmel ténykedését, illetve a veszteségek sem kerülik el. Anno egyébként Jerry Bruckheimer, a film producere mesélt arról, hogy nagyon nem volt egyszerű dolguk, hogy meggyőzzék Tom Cruiset a filmhez, végül azonban milyen jól tette, hogy elvállalta a szerepet. 36 esztendővel később pedig sikerült elkészíteniük a Top Gun: Mavericket is, és a maga 131 perces hosszával, valamint látványával méltó folytatása lett az alapműnek. Amellett, hogy óriási sikert aratott a kasszáknál is, Hollywood sem hagyta figyelmen kívül az alkotást, hiszen a 95. Oscar-díj kapcsán több ízben is bekerült a legjobbak közé. Ámbár a film főszereplője mégsem tette tiszteletét a gálán.

Bár legújabb filmjét, a Top Gun: Mavericket hat Oscarra jelölték, Tom Cruise nem ment el a díjkiosztóra. Pedig ő is a jelöltek között volt a film egyik producereként. Az Esquire magazin álnaivan jót élcelődött azon, mi lehetett a távolmaradás oka. Talán azért nem ment el, mert nem jelölték a legjobb színész díjára? Vagy eleve nem tulajdonít nagy jelentőséget a díjaknak, hiszen három Arany Glóbuszát is visszaküldte, amikor botrány tört ki az elismerést odaítélő Hollywood Foreign Press körül. Ennek kapcsán kiderült ugyanis, hogy a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítókat tömörítő testületnek nincs feketebőrű tagja. A mostani esetben azonban jóval egyszerűbb indoka volt a távolmaradásának.

Az Esquire beavatta a rajongókat: Cruise-t annyira leköti a Mission: Impossible Leszámolás Első Rész forgatása, hogy nem ér rá díjátadókra járni. Végül a Top Gun: Maverick a legjobb hang kategóriában mindenkit maga mögé utasított.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!