LEC: Ennél mélyebbre nem süllyedhet a Fnatic

LEC: Ennél mélyebbre nem süllyedhet a Fnatic

Egészen elképesztő jeleneteket láthattatok a Team BDS vs Team Heretics első perceiben.

Több együttesnek nagyon jól jön ez a néhány napos pihenő, ugyanis az eddig mutatott teljesítményük alapján nem igazán van helyük az EMEA-régió topligájában. Az LEC 2023-as tavaszi szezonjában a Team Heretics és a Fnatic pontosan ugyanannyi győzelemmel rendelkezik, mint Wunder vagy épp a Misfits Gaming. A nyeretlen ötösök számára még nem ért véget a szezon, de nagyon mélyről kéne visszakapaszkodniuk arra a szintre, ami a továbbjutást jelentheti számukra. A másik véglet az SK Gaming és a Team Vitality, ez a két klub veretlenül vezeti a Spring Splitet jelenleg.

A földön fekvőbe belerúgni aljas dolog... DE!

A Fnatic érthetetlen, hogy mennyire rossz formában van. Már télen sem mutattak sokat abból a teljesítményből, amellyel még a 2022-es Worlds csoportkörében néhány szép győzelmet el tudtak érni. A mostani leolvadás azonban tényleg történelmi mélységekbe taszítja az egykori világbajnokot. Oscarinin három meccsen összehozott egy 0-18-4-es statisztikát, amely egy lapon említhető Lep legendás futásával (0-16-2). Nem csak az újonc nyakába varrhatóak a vereségek, mivel Razork, Humanoid és Advienne sem tesz sokat hozzá eddig a meccsekhez. Rekkles próbálkozik ugyan, de a legendás lövész egyedül nem képes mérkőzéseket nyerni. A Team Heretics hasonlóan ötlettelen játékot mutat, mint a Fnatic, csak ők legalább nem dobják el a meccseket már az első 15 percben. Jankosék korai szakasza kifejezetten jó, a 15. perctől azonban nem tudnak épkézláb döntéseket hozni.

Az SK Gaming remek, a Team Vitality fantasztikus

Nem volt igazán nehéz sorsolása eddig Markoonéknak, de a kötelező győzelmek az elszámolásnál ugyanúgy 1 pontot érnek, mint a bravúros sikerek. A Team Vitality hasonlóan könnyedén vette eddig az akadályokat, megérdemelten tanyáznak az első helyen. Statisztikai mutatókban Bo és Upset kiemelkednek a mezőnyből, a két idéző egyetlen halált sem gyűjtött be eddig, így tökéletes KDA-val várhatják a folytatást.

Az LEC szombaton 17:30-tól folytatódik, a magyar közvetítést semmiképpen sem hagyjátok ki!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!