LEC: Nagyon hasonlít egymásra a T1 és a G2

LEC: Nagyon hasonlít egymásra a T1 és a G2

A T1-t idén a fura választások jellemzik és a G2 Esports is kezdi magára venni ezt a szerepet.

Véget ért a League of Legends EMEA Championship tavaszi alapszakaszának első hete, és azért születtek meglepő eredmények: a MAD Lions nagyon alulteljesített, ahhoz képest, hogy télen döntőt játszottak, az Astralis a KOI-t és a G2-t is megverte, míg az utóbbi csapat egyre több furcsa választással próbálja meglepni az ellenfelét hasonlóan a T1-hoz, akik a koreai ligában játszottak már többek között Varus supportot, Yasuo topot és Sett midet is.

Azonban még Lee "Faker" Sang-hyeokék sem érnek fel ahhoz, amit Rasmus "Caps" Borregaard Wintherék képviselnek az EMEA régió legmagasabb szintű bajnokságában. A G2 Esports szinte minden pozícióban húzott már váratlant, újonnan a legendás midlaner kedvenc pickje Malphite, amivel jelenleg 1-1-es mérlege van. Azonban a többieknek is bőven voltak érdekes pickjei, amikre érdemes vetni egy pillantást:

BrokenBlade Karmája és Kledje

Sergen Celik a legkonzisztensebb a csapatból, ugyanis idén eddig 9 Jax és 5 Olaf mérkőzést játszott. Ennek ellenére viszont volt két Gragas derbije, amit ezelőtt igazán csak Martin "Wunder" Nordahl Hansentől láthattunk, valamint két Kled és két Karma meccset is játszott. Mindkettővel 1-1-es mérlege van, így azért sikeres tud lenni a hősökkel, de azért mind Kleddel, mind Karmával lehet büntetni a török játékost.

Yike Bel'Vethje, Lilliája és Udyrja

Bár azt az egy Udyr mérkőzést valószínűleg mindenki szeretné elfelejteni, a Rookie of the Split-esélyes Martin "Yike" Sundelin Bel'Veth és Lillia meccseire sokáig fogunk emlékezni. Ő az egyetlen olyan játékos az idei LEC-ben, aki sikerre többször sikerre tudta vinni ezt a két karaktert, és talán tavasszal is láthatunk tőle meglepő pickeket a Jarvan-meccsek után.

Caps, aki tényleg mindent IS játszik

Mi a közös Jayce-ben, Tristanában, Malphite-ban, Zacben és Kledben? Az, hogy Caps mindegyik hőssel játszott legalább egy mérkőzést az idei szezonok során. Azonban az egészben nem ez a legijesztőbb, hanem az, hogy a vasárnapi Malphite meccsén kívül az összes különleges pickével tudott nyerni – a Zac middel pedig 8/1/7-ben zárt.

A kicsit visszafogottabb Hans sama

A G2 francia lövésze, Steven "Hans sama" Liv azért földhözragadtabb, bár ez köszönhető az ADC posztnak is. Annak ellenére hogy a keleti régiókban már előkerültek a Cho'Gath-Senna párosok, az EMEA régióban még várat magára ennek a metának a visszatérése. Ezzel együtt viszont Han sama neve mellett van egy Kai'Sa, egy Miss Fortune és egy Samira meccs is – ráadásul mindhárom jelenleg szokatlan lövésszel győzni tudott.

Mikyx, aki csak szeretne távol maradni az enchanterektől

Végül, de nem utolsó sorban pedig Mihael "Mikyx" Mehle, aki 7 Nautilus és 5 Heimerdinger meccs mellett játszott Taliyah supportot, Jarvan supportot és Thresht is, aki nem azért furcsa, mert nem ez lenne a fő szerepköre, hanem mert annyira nem játssza senki. Mikyx-nek ez a meta egyébként egész kedvező, hisz bár erősek az enchanterek, nem kötelező őket játszani – így a G2 és a szlovén játékos is jóval erősebb.

Persze van olyan, amikor félremennek ezek a kicsit off-meta pickek, de azért a G2 Esports téli bajnoki címéből látszik, hogy Európa királyai tudják, hogy mit csinálnak. Kövesd a G2 és a többi csapat menetelését szombaton hattól az LEC tavaszi alapszakasza során az Esport1 YouTube-on, a lolesportson, az esport2TV Twitch-csatornán és itt, az esport1 oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.