LoL: A megbénítás művészete néhány különleges hős prezentálásában

LoL: A megbénítás művészete néhány különleges hős prezentálásában

Az egyik legritkábban látott tömegirányítási képességet ismerheted meg közelebbről.

A League of Legendsben elképesztő mennyiségű cc (crowd control), azaz tömegirányítási képesség jut szerephez. Minden harcban csattannak a kábítások, lassítások, feldobások, ellökések és legyökerezések. Van azonban egy olyan különleges elem, amely csak néhány kiváltságos hős sajátja. Ez a cripple, amit magyarul megbénításként ismerhetsz. Ennek a cc-nek a lényege, hogy valamilyen módon lecsökkenti a célpont támadási sebességét. Egy igen hasznos abilityről van szó, amelyet ugyan bármelyik hős "elsajátíthat" a Frozen Heart legendás tárgynak köszönhetően, de pár karakter alapból rendelkezik vele.

A jelenleg elérhető 162 bajnokból mindösszesen 4-en vannak olyanok, akik valamilyen úton-módon elérik, hogy az ellenség lassabban tudjon auto attackolni. 

  • Fiora: A Riposte (W) bekapcsolja ezt a cripple hatást, ha nem találja el Fiorát a castolás közben semmilyen mozgásképtelenné tevő képesség
  • Malphite: A Ground Slam (E) segítségével egy egész nagy területre képes "cripple-özni" a hatalmas kőszikla
  • Mordekaiser: Nem közvetlen lehet megbénításnak nevezni, de a Death's Realm (R) segítségével ellopja az ellenség támadási sebességének egy részét Morde
  • Nasus: Nemcsak lassítja a célpontot a Wither (W), hanem alaposan lecsökkenti a támadási sebességet is

Csak és kizárólag ez a kvartett képes megbénítani az ellenfeleket, de felmerül kérdésként, hogy miért nincs több ilyen hős. A Riot Games igyekszik megválogatni a különleges cc-k tulajdonosait, amelyre a legjobb példa a némítás (silence) mennyiségének és időtartamának visszaszorítása. Inkább arra törekednek a fejlesztők, hogy a lassítás, a rootolás, a kábítás és a fellökés kapja meg a fő hangsúlyt. Ezek a "hétköznapibb" tömegirányítási képességek kiszámíthatóbbá teszik a játékosok számára a harcokat, de a cripple-lel nehéz mit kezdeni. A támadási sebesség elvétele megtöri a ritmust, ezért érezheti mindenki magát kellemetlenül, amikor Nasus felemeli a karját, hogy így aktiválja a Sorvasztást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik az idegesítőbb: Nasus W vagy Yuumi, mint karakter?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.