Hirdetés

LEC: Hatalmas tervei vannak Dylan Falconak a G2-val

A G2 Esports edzője a Blix.gg-nek adott interjúban beszélt télről, tavaszról, metáról és nemzetközi versenyekről.

Hirdetés

Szombaton folytatódik a 2023-as League of Legends EMEA Championship tavaszi alapszakasza! Az első hétvége adott nekünk egy hibátlan Team Vitalityt és SK Gaminget, egy pont nélkül maradó Fnaticot és Team Hereticset, valamint két Malphite midet a G2 Esports jóvoltából. Ezutóbbi csapat edzője, Dylan Falco a nyitóhétvége után adott egy interjút a Blix.gg-nek, amiben mindenről is beszélt ami a csapatához köthető.

Dylan Falcót elsőként arról kérdezték, hogy hogyan készült fel a G2 Esports a tavaszi szezonra: "A szezonközi szünet nagyon rövid volt az új formátum miatt, csak két hetünk volt, így az elsőt teljesen pihenéssel töltöttük, utána pedig annyit scrimeltünk, amennyit csak tudtunk." A G2 főleg azután kezdett gyakorolni, hogy az új patch bekerült a játékba, hogy a lehető legtöbb tapasztalatuk legyen az új metában, és annak ellenére, hogy a 14 nap gyakorlatilag semmi, úgy érzi, megfelelően kihasználták az időt. Természetesen a scrimek nagyon jól mentek Rasmus "Caps" Borregaard Wintheréknek, akiknek jelenleg a meta is fekszik. "Jelenleg rengeteg proaktív hős erős. A buffolták például Rakant, Jarvan IV-t és Threshtis, amelyeket mind játszottunk az elmúlt napokban. Ezek a Championök nagyon jól állnak nekünk, mert szeretünk aktívan, agresszívan játszani, valamint helyzeteket kialakítani. Emellett magas skillt igénylő karakterekről van szó, akikkel a játékosaink meg tudják mutatni, mire is képesek, nem úgy mint egy unalmas, száraz metában." Emellett a League of Legends jelenlegi állapota remek flexpickeket tesz lehetővé, mint Jayce, Tristana vagy akár Kled is, amit Sergen "BrokenBlade" Celik és Caps is játszott már.

Azonban a G2 Esports edzője elmondta, hogy a csapatot leginkább a nemzetközi versenyek foglalkoztatják. "Tudjuk, hogy nemzetközileg a csapatok jóval erősebbek, mint Európában. Biztos, hogy nem lesz könnyű, de folyamatosan azon dolgozunk, hogy azona a szinten játsszunk. Viszont azon, hogy egyes csapatok ellen milyen stratégiát alkalmazunk, egyelőre még nem gondolkozunk, de ennek is eljön majd az ideje." Dylan Falco az interjút azzal zárta, hogy magabiztos abban, hogy a G2 nyeri a tavaszi szezont is. Emellett szerinte az Astralist becsülik le a legtöbben, pedig tőlük lehet majd meglepetésre számítani, valamint a MAD és a KOI a téli idényhez képest gyengébben, az Excel Esports pedig jobban fog teljesíteni.

Az LEC 2023-as tavaszi alapszakasza szombaton folytatódik tovább, ahol a jelenleg 2-1-es mérleggel harmadik helyen álló G2 Esports menetelése mellett láthatjátok majd játszani a Team BDS-t, az SK Gaminget, a Fnaticot és az összes többi LEC csapatot! Kövessétek a magyar nyelvű közvetítést az esport2TV Twitch csatornáján, az Esport1 YouTube-on, a lolesports.comon és az esport1 weboldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés

Szerinted mi lesz a G2 idei legnagyobb győzelme?

Hirdetés