Hirdetés

Megvan honnan és mivel folytatódik az X-Men: The Animated Series

Nem hétköznapi példa, hogy a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb rajzfilmjét újra előveszik és további szezonokat kap.

Hirdetés

Sok minden miatt lehetett szeretni a kilencvenes éveket és, ha most fel kéne idézni azt a sok-sok érdekességet, amit az akkori fiatalok (mára boomerek ugye) átéltek akkoriban, alighanem egy jó néhány kötetes regény születne belőle. Az egyik pozitívuma viszont a korszaknak kétség kívül a rajzfilmgyártás volt, hiszen megannyi fantasztikus szériát alkottak meg akkortájt. Gondoljunk csak a 94-ben debütált Spider-Man sorozatra, de ott volt még a Superman The Animated Series, a Batman The Animated Series vagy éppen a Disney féle X-Men The Animated Series, és akkor még csak a szuperhősös koncepciók közül említettünk meg néhányat.

A X-Men rajzfilmsorozat 1992-ben indult útjára és öt évadot, valamint 76 részt követően 1997-ben ért véget, sokak nagy bánatára, hiszen a rajongók szerint az egyik legjobb adaptációról beszélhetünk. Bő két évtized után viszont vége a búslakodásnak, mert a legjobb hír az, hogy a Disney leporolta a szériát és úgy döntött ad neki még egy esélyt, ezért berendelték a folytatást. Most pedig meg is osztottak néhány információt, hogy mire lehet számítani az új kalandokat illetően.

A sorozat vezető írója, Beau DeMayo rendkívül hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a munkába és szeretne méltó folytatással tisztelegni az animációs sorozat öröksége előtt. Ami az új epizódok tényleges történetét illeti, arról nem sokat tudni, viszont előljáróban kiderült, hogy Magneto új külsővel tér vissza – és a hírhedt mutáns maga is az X-Men élére áll majd. DeMayo az X-Men: 60 Uncanny Years Live virtuális eseményen a következőket árulta el:

„Néhány hónappal azután folytatjuk majd a sztorit, hogy Professzor X elhagyta a Földet, miután Henry Gyrich lelőtte, és vissza kellett térnie a Shiar szülőbolygóra, hogy Lilandrával lehessen. És ez a merénylet magával hozza, hogy megnő a szimpátia és a megértés a mutánsok felé.

A dolgok, annak ellenére, hogy az emberiség egy része még mindig nem néz jó szemmel rájuk, a mutánsok számára mégis tényleg kezdenek jól alakulni. Ez pedig abban csúcsosodik majd ki, hogy az X-Men csapat megkérdezi magától: "Mit tartogat számunkra a jövőnk? Erre nem számítottunk." Küklopsz és Vihar pedig tovább akarja vinni az X-Men örökséget, valamint beszervezik Morph-ot és Bishop-ot, hogy teljes értékű tagjai legyenek a csapatnak.

Más X-Menek eközben, mint Jean és a se veled, se nélküled páros, Gambit és Rogue kezdik megkérdőjelezni ezt az egészet: "Talán ránk is vár egy élet... harcoltunk ezért az életért, az elfogadásért, nem mehetnénk csak úgy ki, és élvezhetnénk egyszer mi is?" Aztán persze felbukkan valaki, akinek nem kellett volna felbukkannia, és ez a valaki bizony Magneto lesz, aki szintén úgy érzi, hogy "Tudod Professzor X sokat tett a mutánsokért. Megpróbálok a nyomdokaiba lépni. Megpróbálok én is valami jót tenni a mutánsokért."

De aztán persze az X-Menek számára a legnagyobb kérdés a jövőjük elfogadása lesz. Hogyan kezelik majd az X-Menek azt, amit már évtizedek óta mondogatnak az emberiségnek, vagyis hogy fogadják el a jövőt?!”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés