Megvan az új Superman film rendezője és premier dátuma

Megvan az új Superman film rendezője és premier dátuma

Úgy tűnik a DCU új atyaúristene a saját kezébe akarja venni ezt a projektet, amelyhez szoros szálak fűzik.

James Gunn kinevezése óta egyszerre pezsdült és bolydult fel a DCU rajongótábora. Kezdjük ott, hogy Gunn komoly átszervezéseket vitt véghez alig néhány hónap alatt, és többek között neki köszönhetően Henry Cavillt már biztosan nem látjuk az S-es méretű szuperhős ruhában. Mindenesetre az élet nem állt meg, sőt mi több, Gunn a tétlenkedés helyett az elmúlt hónapokban nekilátott az új Superman mozifilm forgatókönyvének. Most pedig az is kiderült, hogy ki rendezi az új produkciót. Úgy tűnik nem nagyon merte vagy akarta másra bízni ezt a projektet, így a szkript mellett a rendezést is magára vállalja.

A reboot egyébként a Superman: Legacy címre hallgat.

A történet szerint a film Superman történetét meséli – kis túlzással huszonnyolcadik alkalommal is alig várjuk ugyebár –, aki megpróbálja összeegyeztetni kriptoni örökségét az emberi neveltetésével, a Smallville-i Clark Kenttel. Természetesen igyekszik helytállni mindkét szerepkörben, hiszen ő az igazság, az igazságosság és az amerikai élet megtestesítője, akit az emberi jóság vezérel egy olyan világban, amelyben a jóság eléggé elavult már és régimódi. Gunn más alkotásaihoz hasonlóan valószínűleg a főszereplőnek itt is meg kell majd küzdenie saját démonjaival, így hát azzal is, hogy kik voltak a valódi szülei és mit tehet azért, hogy megteremtse saját örökségét is.

Gunn a Twitteren egy érzelmes anekdotával együtt osztotta a meg a hírt:

„Majdnem három évvel ezelőtt elvesztettem az apámat. Ő volt a legjobb barátom. Gyerekként nem értett meg, de támogatta a képregények és a filmek iránti szeretetemet, és nélküle most nem csinálnám meg ezt a filmet. Hosszú út vezetett idáig. Évekkel ezelőtt felajánlották nekem Supermant – kezdetben nemet mondtam, mert nem volt olyan lehetőségem, ami egyedi, szórakoztató és érzelmes lett volna, ami megadta volna Supermannek azt a méltóságot, amit megérdemel.”

A Superman: Legacy lesz a Gunn féle DCU első fázisának első alkotása, amelyet a stúdió Gods and Monstersnek nevezett el. A szereplőket egyelőre még nem jelentették be, de a film premierjét 2025. július 11-ére írták ki.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!