Kilépett a stúdiótól az MCU egyik legjelentősebb vezetője

Kilépett a stúdiótól az MCU egyik legjelentősebb vezetője

Az első Bosszúállók film óta executive producerként dolgozott a stúdiónál, de már a Vasember első felvonásában is oroszlánrészt vállalt.

Meglepő hír látott napvilágot, miután kiderült, hogy Victoria Alonso távozott a Marvel Studiostól, pedig ő volt a cég egyik legrégebbi munkatársa, aki már az első Vasember filmen is dolgozott. Az MCU legelső alkotásain még a vizuális effektekért és az utómunkáért is felelt, majd a 2012-ben mozikba küldött Bosszúálloktól kezdve az összes projekt producereként tevékenykedett. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi volt pontosan a távozás oka.

Victoria 17 évet töltött el a Marvel Studiosnál és az ő ideje alatt az MCU a filmtörténet legnagyobb bevételt hozó franchise-ává vált. 2006-ban csatlakozott a stúdióhoz, majd 2008-ban már a Vasember társproducerként segített elindítani a Marvel Moziverzumot, és ilyen tisztségben segítette továbbá a Vasember 2 (2010), a Thor (2011) és az Amerika kapitány filmek munkálatait is. Az első Bosszúállók (2011) előtt léptették elő executive producerré, amely aztán 1,5 milliárd dolláros bevételt hozott a stúdió számára, és új magasságokba emelte a Marvelt, bebizonyítva, hogy a filmes univerzum koncepciója valóban működhet.

Alonso a Marvel mellett a Disney+ tévésorozatain is dolgozott. 2021-ben aztán újabb előléptetésben részesült, miután őt tették meg a fizikai és utómunka, a vizuális effektek és az animációs gyártás elnökévé. Ha pedig ez még mindig nem lett volna elegendő, a tavaly Oscar-díjra jelölt Argentína játékfilmnek is ő volt a producere. A kulisszák mögött végzett munkája mellett Victoria a stúdió fontos nagykövete is volt egyben, és nyíltan kiállt például a Disney Floridával szemben folytatott vitája során a "Ne mondd, hogy meleg" törvényjavaslat kapcsán. Egyébként maga Victoria Alonso is nyíltan vállalja, hogy meleg.

Távozása egyik oka egyébként A Hangya és a Darázs: Kvantumánia gyenge bevételei lehetnek, de az sem segített a helyzetén, hogy a kritikusok és a rajongók szerint sem sikerült jól a film. A People en Español magazin 2019. és 2020. legbefolyásosabb spanyolajkú női közé választotta, miközben többször szerepelt a THR Women in Entertainment Power 100-as listáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!