LEC: 2 meccsen belül van az összes csapat, őrültek háza, ami zajlik

Feltámadások és leolvadások jellemzik az EMEA-régió topligáját.

Hittétek volna az első hét eseményei után, hogy egy Fnatic játékos rákerülhet a borítóképre? Razork teljesen megérdemelten pózol a coveren, ugyanis az eddig sereghajtó ex-világbajnokot egy nagyon fontos győzelemre vezette a spanyol dzsungeles a KOI ellen. Legalább ennyire volt hős Ruby, aki élete egyik legjobb Ahri játékával lepte meg a MAD Lions ötösét. A tabella másik végén újabb vereségbe szaladt bele a Team Vitality, így alakulhatott ki, hogy az LEC 2023-as tavaszi alapszakaszában az elsőt és az utolsó mindössze két W választja el egymástól. Őrülten szoros a verseny a top 8-ért, teljesen kiszámíthatatlan, hogy melyik együttes támad fel, vagy épp olvad le egyik pillanatról a másikra.

Tegnapi eredmények

XL vs SK (0-1)

MAD vs TH (0-1)

AST vs VIT (1-0)

BDS vs G2 (0-1)

FNC vs KOI (1-0)

Vasárnap 0-4-et repesztett Zeri, tegnap csak egy 0-3 sikerült Zaun szikrájának. Valamiért az edzők kitartanak az egyedi alaptámadásokkal rendelkező lövész mellett annak ellenére, hogy a statisztika alapján el kéne engedni az ADC-t. Kai'Sa legalább ekkora népszerűségnek örvend az elmúlt napokban, de vele valamiért mégis sikerül nyerni. Az öt lejátszott mérkőzésből csak az elsőn és a negyediken diadalmaskodott a magasabban rangsorolt csapat, a többin meglepetés született. Ez is alátámasztja Jackspektrának azt az állítását, hogy jelenleg a ligában tényleg bárki megverhet bárkit. Ez a nézők szempontjából kifejezetten jó hír, azonban a 2023-as MSI közelsége miatt egyben aggasztó is. Nincs az EMEA-nak egy olyan kiemelkedő ötöse, aki átgázol az ellenfeleken, avagy számíthatnátok arra, hogy megállja biztosan a helyét a nemzetközi tornán. 

Talán a G2 Esports az, amelyik nem tud hibázni, ha maximális felkészülés mellett, a lehető legnagyobb erőbedobással játszik. Capsék remekül tudják olvasni az ellenfél taktikáját, valamint könyörtelenül kihasználják az összes hibát, amelyet elkövetnek ellenük. Talán ez a sokoldalúság vezethet majd oda, hogy akár kínai és dél-koreai ötösökkel szemben sem remeg majd meg a térdük a májusi világversenyen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!