A Gigabyte elszólta magát az Nvidia RTX 4060 és 4070-es kártyákkal kapcsolatban

A Gigabyte elszólta magát az Nvidia RTX 4060 és 4070-es kártyákkal kapcsolatban

Egy szoftverfrissítésen keresztül nevezték meg az Nvidia RTX 4070 és RTX 4060 modelleket, emellett szót ejtettek a kártyák lehetséges specifikációiról is.

Mostanában a hardvergyártócégek hajlamosak érdekes hibákat véteni, de az is lehet, hogy direkt csinálják és csak figyelemre vágynak. Mindenesetre az Nvidia korábbi akcióját követően, amely elindította a CSGO2 lázat, most a Gigabyte okozott meglepetést, mert úgy tűnik tudnak valamit az RTX 4060 és RTX 4070 modellekről, amit a nagyérdemű még nem. Egy új Control Center frissítéssel gyakorlatilag "lebuktatták" a két új kártyát, bár azt sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb azért a zöldek kiadják a 4000-es széria két kisebb kapacitású üdvöskéjét. A Gigabyte révén viszont azt is megtudhattuk, hogy körülbelül mikor érkezhetnek ezek a kártyák, sőt, egyes tulajdonságaikra is fény derült.

Ha valós a frissítésben foglalt információ, akkor az Nvidia RTX 4070 a jövő hónapban válhat elérhetővé, bár a hardvergyártót ismerve simán előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban meggondolja magát. Viszont egyre nagyobb a valószínűsége, hogy hamarosan tényleg megérkeznek ezek a GPU-k, mivel a Gigabyte Control Center updateben konkrétan említést tesznek az RTX 4060-ról és a 4070-ről. A Videocardz által kiszúrt szoftver 23.03.02.01-es verziója úgy tűnik, hogy már támogatja a Gigabyte RTX 4070 Aero OC 12GB és RTX 4060 Gaming OC 8GB modelleket – melyek egyedi modellek és gyári overclockkal érkeznek.

Természetesen a Gigabyte közleménye tovább erősíti ezeket a pletykákat, amelyek szerint az RTX 4060 ugyanazzal a konstrukcióval rendelkezik majd, mint a laptopokba szánt megfelelője. Az asztali kártya 8GB VRAM-mal lesz felvértezve, de meg kell várnunk, hogy vajon megkapja-e az AD107-es chipet is. Az RTX 4070 12GB VRAM-ot kapott, mivel valószínűleg sok közös vonása lesz a már kapható Nvidia RTX 4070 Ti-vel. Ezek miatt viszont simán megtörténhet, hogy csak 50 dollárral kerül majd kevesebbe, mint a felturbózott testvére, ami azt jelentheti, hogy potenciálisan még tovább kell várnunk egy középkategóriás árú és képességű kártyára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!