Megjött a Renfield utolsó szinkronos trailere és kiderült kiről mintázta Cage Drakulát

Megjött a Renfield utolsó szinkronos trailere és kiderült kiről mintázta Cage Drakulát

Többek között egy magyar származású színész legenda is hatással volt rá, hogy kihozza magából a tökéletes Drakulát.

A filmtörténet több, mint egy évszázados múltja során akadtak néhányan, akiknek volt szerencséjük Dracula bőrébe bújni. Elég csak Lugosi Bélára gondolni, neki 1931-ben volt lehetősége eljátszani ezt a karaktert, de rajta kívül Sir Christopher Lee (1970), Frank Langella (1979) Gary Oldman (1992) vagy éppen Luke Evans is magára ölthette már ezt a legendás szerepet, hogy csak néhányat említsünk a nagyságok közül. Mindenesetre, ha az ősi vérszívó fejedelemről van szó, akkor nálam mindig a Drakula halott és élvezi című, Leslie Nielsennel készült alkotás ugrik be.

Nicolas Cage és Nicholas Hoult párosával készült film pedig egy kicsit új szemszögből igyekszik bemutatni ezt a történetet, hiszen a fókuszt most Drakula első számú segítője, Renfield kapja. Cage ráadásul egy teljesen őrült és beteg figurát hoz a képernyőn, ami egyrészt nagyon jól áll neki, másrészt tényleg egy kiszámíthatatlan Drakula jelenik meg általa előttünk. Hatalmas szemfogait nem rest megmutatni, amikor csak teheti, de nem csak tekintete teszi őt veszélyessé, hiszen elképesztő erejét sem rejti véka alá. Milyen érdekes, hogy egy ilyen alkotásra simán igent mond, miközben az MCU-ban a világ összes pénzéért sem venne részt.

A Chris McKay által rendezett Renfield című film kapott egy utolsó előzetest, melyet már magyar szinkronnal is meg lehet tekinteni. Az Universal Pictures modern kori horrorkomédiája a jelenben játszódik, méghozzá az Egyesült Államokban és elsősorban a vámpírkirály és csatlósa közötti kapcsolatra összpontosít.

Egy Los Angeles Times-interjúban Cage egyébként megosztotta, hogy Drakula kapcsán Lugosi Béla 1931-es, Frank Langella 1979-es, és Gary Oldman alakításából merített (az 1992-es filmet Cage nagybátyja, Francis Ford Coppola rendezte). Ryan Ridley a Renfield forgatókönyvét a The Walking Dead alkotójától, Robert Kirkmantől származó eredeti történet alapján írta.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!