LoL: Tarolt az SK Gaming női csapata a Prime League-ben!

LoL: Tarolt az SK Gaming női csapata a Prime League-ben!

Majdnem hibátlan szezont zárt az SK Gaming Avarosa csapata a német Prime League-ben, így feljebb juthatnak a német ligában!

Az SK Gaming női csapata, az Avarosan hihetetlen eredményt ért el a 2023-as tavaszi Prime League Division 5-ban. Az LEC-ben egyre jobban teljesítő SK Gaming női League of Legends csapata majdnem hibátlanul végzett az ötödosztályban, mindössze 1 vereséget szenvedtek el az egész Spring Splitben, így nyáron már a Division 4-ban látjuk őket viszont.

A 2022-es téli idény nem volt ilyen sikeres Ida "Emprez" Pedersenéknek, ugyanis 4-8-as mérleggel zárták a Prime League ötödosztályát. Az SK Avarosa ezután változtatásokat eszközölt, behozták GWolfieG-t a felső ösvényre, Apolloniát pedig a középső ösvényre a Zerolag csapatából, amelyet az EMEA régió 3. legjobb női csapatának tartanak, emellett egy új botost is hoztak Nenris személyében, aki ezelőtt a Rogue női csapatában játszott.

Ez a felállás 12 meccses győzelmi szériával kezdte a német ötödosztályt, majd az első helyen zárták a tavaszi alapszakaszt, összesítve 13-1-es mérleggel. A rájátszásban 3 szettet 2-0-ra húztak be, amivel megnyerték az águkat, valamint a promóciós meccsüket is behúzták, így a 2023-as nyári idényben már a negyedosztályt erősítik.

A győzelemről a csapat dzsungelese, Emprez azt mondta a Medium e-sport magazin újságírójának, hogy bár a scrimek kihívást jelentettek, nagyon jól összekovácsolódott a csapat, és annak ellenére, hogy sajnálják azt az egy elbukott meccset, nagyon büszkék magukra, és nagyon boldogok, hogy az SK ilyen környezetet biztosít nekik. Bár a nők e-sportban való szerepe még mindig minimális, és a negyedosztály sokaknak nem tűnhet nagy eredménynek, pontosan az ellenkezőjéről van szó: ez is mutatja, hogy a női e-sport egyre nagyobb teret hódít meg magának, és ha bejutnak a harmadosztályba, akkor olyat érnek el, amelyet még egy női csapat sem a Prime League-ben! Sok sikert kívánunk hozzá!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!