LoL: Bjergsen szerint ezért esett ki ideje korán a 100 Thieves

LoL: Bjergsen szerint ezért esett ki ideje korán a 100 Thieves

A meglepetésszerű kiesést a csapat kapitánya egy tök egyszerű indokra fogta.

Dübörög a 2023-as tavaszi LCS rájátszása! Az első körnek múlt vasárnap lett vége, a második forduló pedig csütörtökön, magyar idő szerint este 11-kor a Cloud9 és a FlyQuest mérkőzésével folytatódik, pénteken pedig a Golden Guardians és az Evil Geniuses csapnak össze. Bár ebben a felállásban az észak-amerikai League of Legends nagy neveivel találkozhatunk, egy csapat furcsán hiányzik a listáról. Hol van a 100 Thieves?

Soren "Bjergsen" Bjerg és Yiliang "Doublelift" Peng csapata a nagy hype után két vereséget követően búcsúzott az LCS Spring Playofftól. A Tolvajok már az alapszakaszban is küszködtek, a Regular Season második felében viszont Erlend "nukeduck" Vatevick Holm került a vezetőedzői székbe, így a 100 Thieves végül a megosztott 3. helyig jutott, majd megverték az Evil Geniuses és a Counter Logic Gaming csapatait a helyosztók során, így összességében bronzéremmel a nyakukban jutottak a rájátszásba. Ezt követően viszont egy 0-3-as vereséget szenvedtek el a FlyQuesttől, a veszteságon pedig a Golden Guardians fogott ki rajtuk 3-2-re, így a 100 Thieves nem folytathatja a tavaszi idényt.

A csapat midlanere, Bjergsen egy interjúban Travis Gaffordnak mondta el, hogy szerinte hol került homokszem a gépezetbe: túl kiszámíthatóak voltak a pályán kívül, és nem tudtak elég gyorsan döntéseket hozni a pályán belül. "A csapatharcainkkal volt a legnagyobb probléma, főleg abban, ahogy a flankekre reagáltunk. Sem Mingy "Spica" Lu, sem Eric "Licorice" Ritchie flankjeire nem tudtunk reagálni." A hősválasztási és tiltási szakaszban Bjergsen szerint mindig ugyan azt csinálták, ugyanis a komplikált problémáikat egyszerűen akarták megoldani, tehát gyakorlatilag mindig ugyan úgy pickeltek, és ugyan azokat a hősöket tiltották. Ebből kifolyólag könnyen counterelhetővé váltak, és ez főleg Can "Closer" Celik játékán látszott meg, akitől ha elvették a komfortválasztásait, akkor sokkal gyengébben teljesített - pedig a 100T nem egyszer neki köszönhette a győzelmet.

A Tolvajok számára tehát véget ért a 2023-as LCS, így velük nem találkozhatunk az idei Mid-Season Invitational tornán. Azonban négy csapat még versenyben van, Bjergsennek és Doubleliftnek pedig szurkolhatunk a nyári LCS során!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!