Még mindig jobb az LEC, mint az LCS

Még mindig jobb az LEC, mint az LCS

Már meg sem lepődünk ezen, viszont az LEC-nek is van hova fejlődnie.

Szerintem senkinek nem újdonság az, hogy az EMEA régió legnagyobb League of Legends versenye, az LEC minden tekintetben jobb, mint az észak-amerikai bajnokság, az LCS: jobbak a játékosok, a csapatok, a rajongók, de a nézőszám is.

Ezt pedig újfent bizonyítottuk, ugyanis az idén megújult formátummal jelentkező League of Legends EMEA Championship végre eljutott oda, hogy duplázza az LCS összmegtekintését. Az Esports Charts nevű statisztikai oldal szerint a 2023-as LCS Spring Split 103 000 embert érdekelt átlagosan. Ez még mindig egy hihetetlenül magas szám, azonban kicsit kevesebb, mint a fele annak, amit az LEC Spring Split produkált: Rasmus "Caps" Winther, Luka "Perkz" Perkovic és a többi titán meccseit ugyanis átlagosan 208 590 néző követett hétről hétre. Bár a Peak Viewershipen épp nem duplázza az LEC az LCS számait, azért itt sincs messze a mérföldkő elérésétől: az ES szerint a tavaszi LEC alapszakaszának legnézettebb mérkőzésére 350 834-en csatlakoztak be, míg az LCS ben a FlyQuest - 100 Thieves összecsapást 182 263-an nézték meg.

Azonban ezekhez a számokhoz azt is hozzá kell tenni, hogy egyik bajnokságnak sincs még vége. Az LCS Spring Playoffs során még 4 csapat, a Cloud9, a FlyQuest, a Golden Guardians és az Evil Geniuses küzdenek a bajnoki címért és az MSI-jegyekért, míg az LEC tavaszi idénye most lépett második fázisába, így még mindkét ligának bőven van hova fejlődnie. Az LEC-nek viszont először magát kell utól érnie, hisz télen az átlagos nézőszám több, mint 271 000 volt, a legnézettebb mérkőzést pedig 555 521-en követtek élőben.

Bár a héten szünetel az LEC, kövessétek a világ egyik legnézettebb ligáját április 8-tól magyar nyelven az esport2TV Twitch-csatornáján, az Esport1 YouTube-on, a lolesports.comon és itt, az Esport1 oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!