LEC: Mit keres ez a csapat a Group Stage-ben?!

Bár borzasztóan telejsítettek, a Group Stage-ben még van esélyük javítani - szerencsére.

Hétfőn ért véget a 2023-as League of Legends EMEA Championship, vagyis LEC tavaszi alapszakasza, így biztossá vált, hogy melyik csapatokkal találkozhatunk a Group Stage során! Az első helyen a Team BDS zárt, utánuk sorrendben az Astralis, a G2 Esports, a Team Vitality, az SK Gaming, a Fnatic, a KOI, és hatalmas harcok árán a MAD Lions jön, míg az Excel Esports és a Team Heretics kimaradnak a következő harmadból.

A MAD Lions viszont a számok alapján egyáltalán nem érdemelte meg a bejutást. A 2021-es LEC idény kétszeres bajnokcsapatának tagjai összesen 184-szer haltak meg, és bár 12,1-es Kills per Game mutatójuk volt a 10 mérkőzés alatt, lebontva 18,4-szer haltak meg a derbiken átlagosan. Ebből az látszik, hogy Javier "Elyoya" Prades Batalláék nagyon véres küzdelmeket vívnak, azonban általában nem az ellenfél, hanem az ő vérük folyik. Emellett bár a korai szakaszban általában minimális előnyre tudnak szert tenni a Games of Legends statisztikai oldal szerint, perceknént rendre kevesebb aranyat gyűjtenek, mint az a csapat, amely ellen játszanak.

Annak ellenére, hogy a tavalyi szezonban, valamint télen is elmondtuk a magyar adások során, hogy a MAD Lions a korai szakaszban a csöndesebb, kimértebb csapatok közé tartozik és a lategame döntéshozásukban rejlik az igazi erejük, ez az (egyébként szörnyű) statisztikák alapján teljesen megfordult. De nem kell a számokat, elég a meccset nézni ahhoz, hogy lássuk, hogy a MAD Lions nem is hasonlít arra a csapatra, amely télen a G2 Esports ellenfele volt a döntőben: a korai szakaszban még csak-csak hoznak valamit, de a 15. perc után teljesen szétesnek. Nem is csoda, hogy játszaniuk kellett a legjobb 8 közé jutásért a Team Heretics ellen, azonban végül Marcin "Jankos" Jankowski és társai nem tudták legyőzni Yasin "Nisqy" Dincert és csapatát - pedig nagyon próbálkoztak, kétszer majdnem előnybe is tudtak kerülni.

A MAD Lions tehát örülhet, hogy bejutott a legjobbak közé, azonban a neheze még csak most jön: az LEC Spring Groups során az első ellenfelük a Team Vitality lesz, utána pedig az újjáéledő Fnatic és a második helyezett Astralis leszámolásának győztesével - vagy vesztesével - találkoznak. Kövesd a magyar nyelvű LEC-közvetítéseket az Esport1 YouTube-on, az esport2TV Twitch csatornáján, az Esport1 oldalán és a lolesports.comon dropokért!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!