LoL: Eddig tartott a macskauralom a Szurdokban

LoL: Eddig tartott a macskauralom a Szurdokban

Drasztikus csökkenés fedezhető fel több statisztikai mutatóban is a legutóbbi LoL-patch következményeként.

A 13.6-os League of Legends frissítés nem érintett annyira sok hőst, de volt egy, amelyik nagyon-nagyon nem örült annak, hogy nerfekkel jutalmazták eddigi teljesítményét. Yuumi az átalakítás óta egy kevésbé agresszív, inkább a gyógyításra és a pajzsolásra fókuszáló támogatóvá nőtte ki magát. A számai jelentősen visszaestek, ennek ellenére még mindig nem szabad félvállról venni azt, amikor megjelenik a Riftben. Az LEC 2023-as tavaszi szezonjának csoportköre szombaton indul, azonban ott biztosan nem találkozhattok majd sem Milióval, sem a varázsmacskusszal.

Yuumi a lejtőn

A holnap hajnalig aktív frissítésben a Prowling Projectile (Q) és a Final Chapter (R) kapott gyengítést. Első ránézésre is elég drasztikusnak tűnik, hogy teljesen leszedték a végső képességről a bónusz armort és magic resistet. Alapesetben ezeket az ellenállásokat a lövész kapta meg a csapatharc közepén több másodperc erejéig, a 13.6 óta azonban nem számíthat Yuumi "szolgája" erre a védelemre. Az egyetlen igazi sebzésre használt képesség nerfje összességében annyira nem fáj a csapatnak, ha jó volt a lábmunkája az ellenfélnek, akkor eddig sem lehetett igazán kihasználni az új Q erejét.

  • Győzelmi arány platina rang felett 49,38%-ra csökkent
  • Választási arány platina rang felett 7,78%-ra csökkent (ez majdnem 50%-os visszaesés)
  • Tiltási arány 30,19%-ra csökkent (11,27%-kal változott a negatív irányba)

Egyelőre a Riot Games próbálja belőni az erősségét a cicának úgy, hogy az MSI-on játszható legyen. 2023 első félévének legfontosabb nemzetközi versenyére egy élhető, de mégis szórakoztató metával szeretne készülni a Riot Games, amelynek szükséges (rossz) része kell, hogy legyen a Zeri + Yuumi, Sivir + Yuumi kombináció. Ha nem értesz ezzel egyet, akkor nyugodtan írj egy petíciót a fejlesztőknek!

Kövess Minket!



Te nerfelnéd tovább a cicát?