A kritikusok nem ájultak el a Super Mario Bros. mozifilmtől

A kritikusok nem ájultak el a Super Mario Bros. mozifilmtől

Metacriticen jelenleg az 50-es pontszámot sem éri el a film fogadtatása.

Az előzetes kedvcsinálók alapján már lehetett látni, hogy ez ízig-vérig Super Marioval töltött alkotást kapunk az Universal Pictures gondozásában, és a legjobb az egészben, végre animációs formában alkották újra a sztoriját a nagyvásznon. Emlékezhetünk az 1993-as csúfos kudarca, ami nem csak, mint filmes élmény bukott meg, de a kasszáknál is szégyenteljesen szerepelt. Aztán jött az áprilisi sajtóvetítés és az oda meghívott személyek közül szinte mindenki imádta Marióék új animációs kalandját. Egyesek azt emelték ki, hogy tele van easter eggekkel és utalásokkal a produkció, mások a zenéket imádták a legjobban, és akadt olyan is, aki a látvány miatt szórakozott nagyon jól. Persze az első bemutató után is akadtak negatívabb hangvételű vélemények, de többségében kijelenthető, hogy lenyűgözte és szórakoztatta a közönséget a „vízvezetékszerelő” nagyvásznas története.

A kritikusok körében viszont már koránt sem ilyen rózsás a helyzet, hiszen a Metacritiv oldalán például 49 pontot ért el a film 35 review után, míg a Rotten Tomatoes portálon 54%-ot tud felmutatni, így mondhatni „megrohadt”. Az egyik legnagyobb probléma talán ezekkel az elemzésekkel az, hogy sokan a kritikusok közül egy az egyben a játék által nyújtott élményt keresték a filmben:

„Gyönyörűen animált, és teljes mértékben hűséges az alapokhoz, de még mindig nem közelíti meg a játék nyújtott élményt.”

Az egy dolog, hogy bizonyos fokig az ember nem kerülheti el a játékok és a belőlük készült filmek összehasonlítását, de azért teljes mértékben az sem várható el, hogy 100%-ig a játékból merítsen egy ilyen produkció. Már csak azért sem, mert képtelenség ugyanazt a hatást és impulzust elérni ebben a műfajban, mint amikor leül valaki játszani.

Kövess Minket!



Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.