LoL: Hazugságok hálójában, avagy csak egy szokásos TSM-dráma

LoL: Hazugságok hálójában, avagy csak egy szokásos TSM-dráma

Pletykák, állítások, hazugságok, vádaskodás: a Team SoloMid már megint a címlapokon.

Összességében nem teljesített annyira katasztrofálisan az LCS 2023-as tavaszi szezonjában a Team SoloMid League of Legends csapata, azonban a rájátszást érő utolsó helyeket nem sikerült megcsípniük. Hiába Hauntzer, Maple és WildTurtle, itt egy újabb bizonyíték arra, hogy önmagában a nagy nevek nem garantálják a jó eredményt. Az utóbbi napokban azonban nem az elmúlt hetekben mutatott teljesítmény miatt került be a hírekbe TSM, hanem egy olyan botrány miatt, ami kirobbant a szervezetnél. Az FTX becsődölésére visszavezethető döntések egyike volt, hogy Travis Gafford újságíró-bennfentes azzal vádolta meg forrásaira hivatkozva a klub vezetőségét, hogy mindössze 24 órát adtak az e-sportolóknak arra, hogy elfogadják a minimumfizetést, amit kínáltak nekik.

Jeff "SuiJeneris" Chau szerint Travis Gafford hazudik

A TSM GM-je (általános igazgató) a Redditen osztott meg egy bejegyzést, amiben állítja, hogy az újságíró konkrétan olyanokat állít, ami nem igaz.

  • Nem a minimális fizetést kínálta a TSM a játékosainak (többet)
  • Nem 24 órát kaptak a döntésre a LoL-osok (több napot)

Chau szerint minden igazolt e-sportoló megkapta a lehetőséget arra, hogy új csapat után nézzen a piacon. Emellett azt is garantálták nekik, hogy addig nem keresnek a helyükre mást, amíg nincs biztosítva a még jelenleg szerződéssel rendelkező playereik jövője.

Travis Gafford szerint ő nem hazudott

Az újságíró állítja, hogy ő csak azt osztotta meg az olvasókkal, amit a források vele közöltek. Gafford szerint előfordulhat, hogy nem konkrétan 24 órát adott, hanem minimálisan többet a TSM, sőt az is benne van a pakliban, hogy nem a minimumfizetést, hanem ettől kicsivel eltérőt kínáltak a játékosoknak. Ettől függetlenül nem kételkedik az informátorainak a szavahihetőségében, valamint továbbra is aggasztónak találja, hogy semmi konkrétumot nem mondott Chau az egész ügyről, kizárólag a vádaskodással foglalkozott.

Egyelőre az tűnik biztosnak, hogy tényleg a szezon közben kezdték el újratárgyalni a szerződéseket a Team SoloMid LoL-os szakágában, ami mutatja, hogy tényleg elindult a lejtőn lefelé (legalábbis pénzügyi tekintetben) az LCS talán legismertebb és legtöbb rajongóval rendelkező orgja.

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.