Kijött az első kép a premierdátumot kapó Five Nights at Freddy's mozifilmhez

Kijött az első kép a premierdátumot kapó Five Nights at Freddy's mozifilmhez

Twitterre került ki az első kép a helyszínről és az egyik főbb karakterről az élőszereplős alkotásból.

Egy újabb népszerű videójátékot, a Five Nights at Freddy's-t is filmre viszik egy hosszabb huzavona után. A sztorija alapján egy férfi éjjeliőrként dolgozik a Freddy Fazbear's Pizza gyorsétteremben, amikor is felfedezi, hogy az egyik automata robot bábú önálló életet él és éjszaka aktivizálja magát, aztán mindenkit likvidál.

A Warner Bros. Pictures még 2015 áprilisában jelentette be, hogy megszerezte a franchise jogait, és az előzetes tervek szerint első körben Roy Lee, David Katzenberg és Seth Grahame-Smith készíthette volna el a mozifilmet. Grahame-Smith akkor még azt mondta, hogy szeretnének egy őrült, félelmetes és furcsa filmet kiadni a kezükből, természetesen együttműködve Scott Cawthonnal. Aztán megváltoztak a dolgok és 2015. júliusában már Gil Kenan kapott szerződést a stúdiótól, hogy megrendezze az adaptációt, miközben a forgatókönyvet Tyler Burton Smith-szel közösen írta volna meg.

A következő években sem igazán történt érdemi előrelépés és leginkább csak a rajongók hitegetése ment Cawthon és a stúdió részéről. Ebben viszont olyannyira jók voltak, hogy Cawthon az első végleges szkript elolvasása után elismerően nyilatkozott róla, majd gyorsan hozzá is tette, hogy ez alapján további filmek is várhatóak majd. Sajnos ez is csak félrebeszélés volt, mivel a forgatókönyvet végül kukázták, a produkció pedig továbbra is csak lógott a levegőben. A 2022-es esztendő hozott áttörést a film életében, márciusban Jason Blum ugyanis arról számolt be, hogy közel vannak a munkálatok megkezdéséhez és a premier már 2023-ra összejöhet. Augusztusban megosztotta azt is, hogy leszerződtek a speciális effektekben jártas Jim Henson's Creature Shoppal – akik létrehozták a játékban is látható automata robot bábú mását –, majd megerősítette októberben, hogy februárban ténylegesen belevágnak a forgatásba. Az év végére pedig már a főbb szereplőkhöz is megtalálták a megfelelő színészeket.

Jason Blum februárban megosztott fotója alapján még arról szólt a fáma, hogy ebben az évben már keresztet vethetünk a filmre, de most közölt pontos premierdátum szerint sokkal hamarabb nézhetjük meg, mint gondolnánk: a Five Nights at Freddy's október 27-én jelenik meg.

Kövess Minket!