Az LCS átveheti az LEC formátumát jövőre

Az LCS átveheti az LEC formátumát jövőre

Az utolsó, csak Bo1-es meccsekkel operáló bajnokság is áttérhet az új útra.

Változhat az LCS formátuma 2024-ben, és nem akármelyik régió, hanem az LEC lebonyolítását veszi át az észak-amerikai bajnokság! Erről Duncan "Thorin" Shields és Christopher "MonteCristo" Mykles beszéltek a podcastjukban, a Summoning Insightban.

A két egykori kommentátor műsorában rengeteg mindenről beszéltek, ami profi League of Legends. MonteCristo pedig egy kis spoilerrel is szolgált a 2024-es LCS formátummal kapcsolatban: "az LCS át fogja venni az LEC formátumát jövőre, ezt mondják a kedves kis forrásaim". Ezután a két újságíró konstatálta, hogy ez egy jó változtatás lesz, azon viszont mindketten meglepődtek, hogy az észak-amerikai bajnokság meg merte lépni ezt az újítást, hisz minden héten egy extra adásnap nem kevés költséggel jár.

Egyelőre az LCS-től még nem érkezett hivatalos bejelentés, és valószínűleg őszig nem is fog, hisz az LEC is csak a világbajnokság után kezdett hírekkel szolgálni arról, hogy mire számíthatunk az idei szezonban. A 2023-as League of Legends EMEA Championship új formátumáról már nagyon sokat beszéltünk a magyar nyelvű LEC közvetítések során: röviden annyi történt, hogy az alapszakasz már csak három hétig tart, ezután a Bo1-eket Bo3-ak váltják fel a szintén körülbelül három hétig tartó Group Stage során, a Playoff pedig az eddig megszokott Bo5-ökkel működik. Bár ez a formátum sokkal feszítettebb tempóval jár, összességében a csapatoknak és a játékosoknak is jobban tetszik, hisz többet tudnak gyakorolni a nemzetközi versenyekre.

Az LCS jelenleg még a régi formátumot követi, tehát a tavasz-nyár és alapszakasz-rájátszás felosztást, azonban az LEC három idény + Finals rendszere már most bizonyított, így az észak-amerikai verseny egy jó példát követne. A 2023-as League of Legends EMEA Championship tavaszi Group Stage-e most hétvégén veszi kezdetét, kövessétek a magyar nyelvű közvetítést szombaton, vasárnap és hétfőn este hattól az esport2TV Twitch-csatornán, az Esport1 YouTube oldalán, a lolesports.comon valamint az Esport1 megújult weboldalán!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.