LEC: Szupergyors 2-0-k és egy pentakill után már két csapat ott van a top 4-ben

LEC: Szupergyors 2-0-k és egy pentakill után már két csapat ott van a top 4-ben

Két olyan együttes jutott a top 4-be tavasszal, akikkel télen nem találkozhattatok az utolsó fázisban.

A húsvéti nyúl nemcsak locsolóversekkel és tojásokkal örvendeztette meg a nézősereget, hanem két elképesztően sima 2-0-val is. Hiába volt az LEC 2023-as tavaszi szezonjában, az A csoport kiemelt együttese az Astralis, LIDERék nem tudták tartani a lépést a Team Vitalityvel. A másik kvartettből kiemelkedik az a Team BDS, amelyik pályát sem veszített, miközben átvágta magát a csoportkörön. Folytatás szombaton, de addig se feledjétek el, hogy mától péntekig az EMEA Masters 2023 Spring Split közvetítésein szoríthattok Subicz "Bluerzor" Dánielnek és csapatának, a Los Hereticsnek.

Astralis vs Team Vitality (0-2)

Nem véletlen döngölte földbe a VIT a MAD Lionst szombaton. Ezúttal nem Perkz és Upset, hanem Bo volt az, aki gyakorlatilag TikTok-videókat megszégyenítő mozdulatokkal mutatta meg 113-nak, hogy milyen is a kínai virtus. Ekkora dzsungeles különbséget nagyon-nagyon ritkán látni profi mérkőzésen, kieséses szakaszban meg talán sosem volt EU LCS/LEC-ben hasonló eset. Megkérdőjelezhető edzői döntésekből sem volt hiány ebben a Bo3-ban, AoD valamiért úgy érezte, hogy nyugodtan átengedhetik az eddig mindig tiltott Annie-t a franciáknak. Perkz köszönte szépen a lehetőséget, a Sötét gyermekkel hozta azt a teljesítményt, ami kellett az egyértelmű sikerhez.

Team BDS vs KOI (2-0)

Tovább tart a svájciak nagy menetelése. Crownie (Zerivel pentakillt is szerzett) és nuc vezetésével egyszerűen nem tud hibázni az alapszakasz bajnoka. A KOI-n érződött, hogy elég sokat kivett belőlük a G2 elleni széria, ugyanis nyoma sem volt annak az összeszedett játéknak, amivel sikerült térdre kényszeríteniük a címvédőt. Malrang árnyéka volt önmagának, Comp mintha nem is lett volna jelen ebben a sorozatban. Nem találta fel a spanyolviaszt a BDS, egyszerűen olyan jól tudták adaptálni a metát, ahogy arra talán senki sem képes jelenleg az LEC-ben. 

Az EMEA-régió topligájának következő mérkőzésnapjára egészen szombatig várnotok kell, amikor a kiesés elkerülésért küzd meg egymással a Fnatic és a MAD Lions, valamint az SK Gaming és a G2 Esports.

Kövess Minket!



Szerinted Bo melyik meccsen volt dominánsabb?

League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.