EMEA Masters: Bluerzorék ott lesznek a rájátszásban!

EMEA Masters: Bluerzorék ott lesznek a rájátszásban!

A magyar erdész és társai ott lesznek az EMEA Masters következő szakaszán!

Ma ér véget a 2023-as EMEA Masters főtáblájának első szakasza, azonban Subicz "bluerzor" Dánielért és a Los Heretics csapatáért már nem kell aggódnunk, ugyanis a magyar erdész és társai tegnap bebiztosították a helyüket a megújult EM rájátszásában, hisz második helyen zárták az A csoportot!

Bluerzorék spanyol második helyezettként kihagyhatták az EMEA Masters Play-In szakaszát, így először a főtábla nyitónapján, kedden láthattuk a Los Heretics játékosait az Idézők szurdokában. Sikerült is jól kezdeniük, ugyanis az 5 órás derbin alig több, mint 28 perc alatt meg tudták verni a lengyel Ultraliga egyik legjobb csapatát, a Zero Tenacityt, köszönhetően bluerzor és Victor "Flakked" Lirola összjátékának. A második mérkőzésen sem tétlenkedtek a Los Heretics tagjai, ahol az arab ERL egyetlen képviselőjével, a Geekay Esports játékosaival találkoztak: bár a meccs lassan indult, a magyar erdész és csapata szép lassan előnyt tudott kialakítani, majd elérkezett a Zeri Time, Flakked pentakillje után pedig esélye sem maradt az araboknak. Az első kört viszont nem tudta hibátlanul zárni a Team Heretics Academy, mert a nemrég lefokozott TCL téli bajnoka, az Istanbul Wildcats épp az utolsó mérkőzésre tért magához, és bár bluerzorék keményen próbálkoztak, a Vadmacskák végül kiszorították őket a Szurdokból.

A második kör viszont remek javítási lehetőséget biztosított a Los Heretics játékosainak. A Zero Tenacity ellen ismét remekül kezdtek, még a köridejükből is tudtak faragni 4 percet, ráadásul Marcin "iBo" Lebuda és Igor "marlon" Tomczyk egy-egy halálán kívül a Heretics ifjoncai hibátlanul játszottak. A Geekay Esports sem tudott visszavágni bluerzoréknak, ezúttal a csapat lengyel toposa tört borsot az Arabian League legeredményesebb csapatának orra alá, Gwennel 9/1/9-ben zárta a derbit. Így bluerzorék elértek a csoportkör Final Bossához, az Istanbul Wildcatshez, akiket ha legyőznek, övék lesz az A csoport első helye. Bár a Los Heretics 44 percig gyűrte a török játékosokat, és kétszer is majdnem sikerült átvenniük a vezetést, valamint egy Baront is megszereztek, végül Yoon "Destroy" Jeong-min és társai túl nagy falatnak bizonyultak a spanyol ezüstérmeseknek, így bluerzorék "csak" 4-2-es mérleggel zárták az EMEA Masters csoportköreit.

Viszont a lényeg az, hogy a Los Heretics és az EMEA Masters egyetlen magyar játékosa biztosan ott lesznek az idei első, ERL-eket egyesítő nemzetközi bajnokság rájátszásában, innen is gratulálunk nekik! Azonban hogy kik lesznek az ellenfeleik? Kövessétek a tavaszi EM magyar nyelvű közvetítését az Esport1 YouTube-on, az esport2TV Twitch csatornán, a lolesports.comon, valamint itt helyben, az Esport1 oldalán!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.