21 színész, aki megfordult már a DCU-ban és az MCU-ban is

21 színész, aki megfordult már a DCU-ban és az MCU-ban is

Gondoltad volna, hogy ennyien kipróbálták már magukat mindkét filmes univerzumban?

Az elmúlt másfél évtizedben egy dolog biztossá vált a filmes világban, megéri egy franchise esetében univerzumokban gondolkozni, mert gyakorlatilag végtelen mennyiségű tartalmat el lehet készíteni egy ilyen koncepció létrehozása után. Ezt láthattuk a Marvelnél, hiszen az MCU egy aranyat érő ötletnek bizonyult, ami a 2008-as első Vasember film bemutatása óta 28,5 milliárd dollárt hozott a konyhára. A pénzen túl persze azért a rajongók is fantasztikus élményekkel gazdagodtak, gondoljunk csak a Bosszúállók: Végjátékra, viszont azért azt sem árt leszögezni, hogy a negyedik fázis lezárását követően erősen hanyatlani kezdett az MCU. Hogy ez minek köszönhető, abba most nem mennénk bele, hiszen sorokon keresztül lehetne taglalni az okait, de azért szembetűnő mennyivel kevesebb kreativitással vetik papírra az utóbbi években kiadott filmek forgatókönyveit.

Eközben a nagy rivális, a DCU háza táján még égetőbb a probléma, hiszen nem csak az utóbbi évek ínségesek ezen a téren, mivel egy jó ideje már csak legyintenek a rajongók egy új film esetében, annyira nem üti meg az ingerküszöbüket. Talán sok mindent elmond a DC filmes helyzetéről az, hogy a legtöbb oldalon a 2017-es Wonder Woman az egyik, ha nem a legjobb adaptáció, míg a többi szuperhős saját kalandja nem igazán adott üdvrivalgásra okot. Az talán egy fokkal fényesebb jövőt hozhat, hogy James Gunn és Peter Safran irányításával a megújult DCU merőben más irányt vehet, ezért okkal várhatjuk majd az új filmeket.

A két oldal rivalizálásán túl egy másik érdekessége a dolognak, hogy vajon mekkora az átjárás a színészek kapcsán a franchise-ok között. Alapból az ember arra gondolna, hogy aki kapott egy szerződést az egyik féltől, akkor a másiktól már talán kevesebb esélye marad, de ez koránt sincs így. Több, mint 20 olyan ismert személy van, aki mindkét oldalon szerepelt már valamilyen formában, akár rövidebb, akár hosszabb ideig és lehet, hogy közülük akadnak olyanok, akikre nem gondoltál volna. Mutatjuk, hogy kikről is van szó és beszámolunk arról is, milyen szerepet töltöttek be az MCU és a DCU világában.

Kattints a képre a galéria eléréséhez:


Zachary Levi

Galéria

Kövess Minket!