LoL: Ennél jobban egyszerűen nem lehet baitelni

LoL: Ennél jobban egyszerűen nem lehet baitelni

A "big brain" megmozdulások közül kiemelkedik az, ami ebben a szériában történt.

Magyar idő szerint ma 08:30-tól rendezik meg az LPL, azaz a kínai League of Legends első osztály tavaszi fináléját. Az egyik oldalon az eddig hibátlanul menetelő JD Gaming ötöse sorakozott fel, velük szemben megtaláljátok a Bilibili Gaming játékosait. Knight és Yagao párharcát kötelező élőben követni mindenkinek, aki szereti a legmagasabb szintű mides összecsapásokat. Ezúttal azonban nem arról lesz szó, hogy miért esélyesebb az egyik, illetve a másik csapat, hanem egy olyan taktikáról, ami az Oh My God vs Top Esports Bo5-ös szériában bukkant fel. A főszereplő Aki, az OMG dzsungelese, aki hangulatjelek segítségével csikart ki információt Waywardtól, a TES toposától.

Aki, a "megaagy"

Saját streamjében erősítette meg azokat a pletykákat a kínai erdész, amelyek a vad emote-olás után bejárták a közösségi médiát. De pontosan mi volt Aki elképzelése, amely végül helyzeti előnnyé alakult át?

  • Aki szeretett volna gankelni egyet topra, ahol Wayward tanyázott
  • Nem volt a dzsungeles biztos abban, hogy a felső ösvényesnek van-e rálátása a rajtaütéssel próbálkozó karakterre
  • Az OMG játékosa nemes egyszerűséggel elnyomott egy kérdőjeles emote-ot, amire Wayward reagált egy másik hangulatjellel
  • Ebből megtudta Aki, hogy nincs értelme a bokorban várakoznia, mert lebukott

Wayward egy laza srác, nem igazán zavarta, hogy a csapatának ezzel hátrányt okoz. Az OMG és Aki köszönte szépen ezt az ingyenes információt, sikeresen legyűrték a szériában a TES-t 3-2-re. A történet tanulsága, hogy ne segítsd feleslegesen az ellenfél idézőjét azzal, hogy partner leszel ezekben a "játékokban". Normál mérkőzésen lehet ilyenekkel szórakozni, de egy rangsorolt környezetben, főleg az LPL rájátszásában azért más a helyzet.

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.