LEC: Visszatérhet Armut?

LEC: Visszatérhet Armut?

Nem jött össze a Dignitassal, de vannak csapatok, akik örülnének neki.

Menesztheti Irfan "Armut" Berk Tükeket a Dignitas a nyári LCS szezon előtt, hogy egy fiatal dél-koreai importot hozzanak a helyére! A Dignitasnak muszáj változtatnia, ugyanis borzasztóan szerepeltek, az észak-amerikai League of Legends bajnokságban - azonban ez egy jó lehetőség Armutnak, hogy visszatérjen az LEC-be.

Armut 2021-ben csatlakozott az LEC-hez, azonban előtte is remek karriert futott be: a Gnarjáról elhíresült játékos 2015-ben kezdte profi karrierjét, 2017-ben jutott fel a Turkish Promotion League-ből a TCL-be, ahonnan 2019-ben kijutott a világbajnokságra a Royal Youth ötösével, 2020-ban pedig a Papara SuperMassive-val vett részt a világversenyen. Ezután figyelt fel rá a MAD Lions, akikkel egy legendás évet zárt a török e-sportoló, ugyanis tavasszal, és nyáron is váratlanul nyerték meg az LEC-t, emellett a legjobb 4 közé jutottak az azévi Mid-Season Invitational tornán, míg a világbajnokságon a rájátszás első körében estek ki.

Tavaly azonban már sem Armut, sem a csapat nem tudtak hozni ezt a formát, annak ellenére, hogy Yasin "Nisqy" Dincer segítségével kijutottak a 2022-es Worlds-re, ám a Play-In szakaszból tudták kiharcolni magukat, és ami a legrosszabb, hogy az észak-amerikai EG ejtette ki őket 0-3-ra. Azonban ahogy a mondás tartja, ha nem tudsz nyerni, csatlakozz, így Armut a 2023-as évet már a tengerentúlon, a Dignitas csapatában kezdte. Azonban sajnos egyáltalán nem állt össze az egykor legendás szervezet új ötöse, ugyanis a Dignitas az alapszakasz ötödik hetén szerezte meg az első győzelmét, a szezont pedig a 10. helyen zárta, 3-15-ös összesített mérleggel.

Így nem is csoda, hogy az LCS-csapat új felső ösvényes után szeretne nézni, és az sem túl meglepő, hogy a keleti ligákban keresgélnek. A népszerű leaker, Anonimotum szerint Lee "Rich" Jae-wonra eshet a DIG választása, aki jelenleg a Ninjas in Pyjamas kispadján ül, azonban tavaly a Victory Five felső ösvényeseként egy lépésre volt a sikertől. A 25 éves toplaner 2022 tavaszán megnyerte az LPL-t a V5-al, 2021-ben pedig egy harmadik és egy negyedik helyet hozott össze a nyári LCK-n, emellett remek számokat produkált, így a Dignitas biztos jól járna vele.

Ami pedig Armutot illeti, az LEC-ben vannak olyan csapatok, ahova befére a török játékos, például a horribilisen teljesítő Excel Esports, vagy a Team Heretics, ahol már rebesgették Shunsuke "Evi" Murase távozását. Azonban ha nem az első számú EMEA ligában, akkor az ERL szinten gyakorlatilag bármelyik ligában örülnének egy olyan tapasztalt toposnak, mint Armut, még akkor is, ha a Gnar minden skinnel ugyan azt csinálja.

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.