„Olyan mint a trónok harca, csak sárkányok nélkül” – íme a Hunyadi első előzetese

„Olyan mint a trónok harca, csak sárkányok nélkül” – íme a Hunyadi első előzetese

Kiadták a legnagyobb költségvetésű magyar történelmi sorozat első kedvcsinálóját és ebből kiderül, hogy 2024. őszére várható a premier.

Befutott az első videó a magyar nagyszabású, Hunyadi János életét bemutató sorozatról, amely kicsit olyan, mint egy werkfilm, miközben egyfajta trailerként is megállja a helyét. Az angolul Rise of the Raven néven futó alkotás Robert Lanos producer irányítása és felügyelete alatt készül és elmondása szerint Európa még nem látott ekkora volumenű produkciót. A koncepció nagyjából 10 évvel ezelőtt látott napvilágot, amikor is a társproducerei elküldték neki Hunyadi János nem hétköznapi történetét. Elsősorban az ő életéről szól majd a sorozat, amelyben a főszereplőt Kádár L. Gellért (Hunyadi János) alakítja, de mellette még olyan magyar színészek is helyet kaptak, mint Rujder Vivien (Szilágyi Erzsébet), Fekete Ernő, Hermányi Mariann, Medverczky Balázs és Törőcsik Franciska, de a nemzetközi szinten ismert – a James Bond-filmeken is látott – Giancarlo Giannini is feltűnik majd a képernyőn.

A Serendipity Point Films a széria elkészítése kapcsán az egyik legnagyobb európai filmes céggel, a Babylon Berlin és a Gomorrah sorozatot is jegyző Beta Filmmel társult, hogy tíz epizódban meséljék el – Bán Mór kalandregényeit alapul véve – Hunyadi János fergeteges történetét. Azt viszont egyelőre nem lehet még tudni, hogy további évadokban gondolkoznak-e ezen kívül. A sorozatot 2024. őszén a TV2-n mutatják majd be. Az egyes epizódok rendezőiről is lehullott már a lepel, hiszen Robert Dornhelm osztrák rendezőn kívül Nagypál Orsi és Szász Attila keze munkája is tetten érhető lesz majd. A Rise of the Raven 10,5 milliárd forintból valósul meg és az első képkockák alapján nagyon kecsegtetőnek tűnik:

Kövess Minket!