LoL: Ezzel a két hőssel biztosan nem találkozhattok az MSI-on

LoL: Ezzel a két hőssel biztosan nem találkozhattok az MSI-on

A döntést megindokolta a nemzetközi verseny szervezője.

Május 2-án startol a Play-In szakasszal a 2023-as Mid-Season Invitational, azaz az MSI. A magyar közvetítést érdemes lesz követni, ugyanis megújult formátummal, rengeteg droppal vár az idei év első nagy nemzetközi versenye. Amit egyelőre tudni lehet az eseményről, hogy a 13 résztvevőből már 11-re fény derült, a listáról már csak a VCS 2023 Spring bajnoka, valamint az LEC 2023 Spring bajnoka (G2 győzelem esetén a pontok alapján második csapat) hiányzik. Az utolsó kérdőjelek április 23-án tűnnek majd el, ugyanis ezen a napon bonyolítják le a vietnámi és az EMEA régióiban a finálékat.

163 hős van a játékban, de csak 161 közül lehet majd válogatni a világ legjobb LoL-osainak

Sem Yuumi, sem Milio nem lesz elérhető a tornán, így a támogató karakterek "medencéje kicsit sekélyebb" lett. De pontosan miért gondolta úgy a Riot Games, hogy inkább bannolják a két champet?

  • Milio: Még egyetlen kompetitív mérkőzést sem játszottak, amelyen választható volt a tüzes srác, ezért a tiltás. Ez jó döntésnek tűnik, mivel nem az év második legfontosabb versenyén kéne próbálgatni Keriáéknak a legújabb supportot
  • Yuumi: A mini-rework (midscope update) után egyelőre még nincs kész arra a karakter, hogy a profi mezőnyben bevetésre induljon. Nem kockáztatják meg azt, hogy egy kiegyensúlyozatlan hős nyomja rá a bélyegét az MSI-ra

Ez azt jelenti, hogy Yuumi és Milio leghamarabb csak a nyári szezonokban kerülhet majd bele abba a zsákba, ahonnan a profi e-sportolók minden egyes draft során kihúzzák a számukra leginkább optimális hőst. Addig csak és kizárólag Solo Queue-ban és ARAM-on élvezhetitek az MSI-ról száműzött karaktereket.

Kövess Minket!



Szerinted jó döntést hozott a Riot a Yuumi és Milio kitiltással?

League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.