Kiderült kik lesznek a főszereplői az animációs Transformers filmnek

Kiderült kik lesznek a főszereplői az animációs Transformers filmnek

37 évet követően készítenek el egy újabb Transformers animációs filmet, amelyből kiderül milyenek voltak az alakváltók a kezdet kezdetén.

Hamarosan befut a mozikba az új Transformers film, a franchise Rise of the Beasts alcímét viselő rebootja. A legújabb élőszereplős film mellett azonban már készül egy eddig még cím nélküli, animációs alkotás is, amely a tervek szerint 2024. július 19-én lenne esedékes a premierje. A bejelentése óta keveset lehetett hallani erről a produkcióról, azonban korábban azt már elárulták, hogy egy előzményfilmként szolgál majd, és a rendezői székben a Toy Story 4-et is jegyző, Josh Cooley foglalhat majd helyet.

Mivel egy előzményfilmről van szó, olyan mendemondák is felröppentek, hogy a történet alapvetően a Transformersek szülőbolygóján, a Cybertronon játszódhat. A Collider munkatársának lehetősége nyílt Lorenzo di Bonaventurával, a készülő animációs film és a Rise of the Beasts producerével is interjút készíteni az új élőszereplős filmről, de az animációs filmmel kapcsolatban is szerzett néhány új információt. Arra a kérdésre például, hogy a rajongók láthatják-e majd a Cybertront az animációs filmben, di Bonaventura egyértelműen megerősítette, hogy a bolygó valóban része lesz a kalandnak, mivel nem csak a főbb karakterek, mint Optimus Prime és Megatron, hanem az alakváltók eredettörténetét szeretnék bemutatni egyúttal.

„Sokat vitatkoztunk róla, hogy élőszereplős legyen-e, de anyagi szempontból egyszerűen lehetetlen lett volna megcsinálni. A film egyébként a fiatal Megatron és a fiatal Optimus eredettörténete. Ha ismered a történetük, akkor tudhatod, hogy kezdetben barátok voltak, de idővel a dolgok elfajultak, és végül szembekerültek egymással. Szóval mi a fiatal Optimus és a fiatal Megatron történetét szeretnénk elmesélni. Valójában egyébként az összes alakváltó eredettörténetét mutatjuk be, hogy milyenek voltak a kezdet kezdetén, hogyan fejlődtek és hogyan váltak szét.”

Bonaventura azt is elmondta, hogy szerinte a történet, amit el akarnak mesélni, egy új trilógia kezdete lehet, és alapvetően több filmben gondolkoznak az elsőn túl.

Továbbá a Transformers: Rise of the Beasts, bár élőszereplős, mégis nagyban merít az 1996. és 1999. között futó Beast Wars animációs sorozatból. Érdekes egyébként, hogy az elmúlt évtizedekben több animációs sorozat is napvilágot látott, legutóbb például a Transformers: Earthspark hasított a Nickelodeonon, ennek ellenére mégis a Michael Bay által dirigált élőszereplős filmek domináltak a rajongók köreiben. Míg a Rise of the Beasts az első élőszereplős film lesz a 2018-as Bumblebee spin-off óta, addig az előzményeket feldolgozó, cím nélküli Transformers lesz az első animációs film a franchise életében a Transformers: The Movie 1986-os bemutatása óta.

Kövess Minket!