Posztumusz csillagot kap a hírességek sétányán a Star Wars ikonikus színésznője

Posztumusz csillagot kap a hírességek sétányán a Star Wars ikonikus színésznője

Egyetlen lánya, Billie Lourd veszi majd át a csillagot édesanyja nevében.

Egy kultikus Hollywoodi franchise részesévé válni színészként sok esetben azt jelenti, hogy az ember talán sosem tudja igazán levetkőzni magáról az adott szerepet. Ez Carrie Fisherrel sincs másként, és bár a színésznő 2016-ban – decemberben szívrohamot követően – elhunyt, emlékét sok millió rajongó még élénken őrzi, hiszen ő alakította közel 40 esztendőn át a Star Wars filmekben Leia Organa hercegnőt – az eredeti Star Wars trilógiában, 1977 és 1983 között, majd 2015-ben és 2017-ben újra eljátszotta a szerepet a trilógia folytatásában.

Pedig a Csillagok háborúján túl olyan sikerfilmekben szerepelt még a 70, 80 és 90-es években, mint a The Blues Brothers, Postcards from The Edge, Appointment with Death és a Shampoo, hogy csak néhányat említsünk. Carrie a Shampooban debütált a filmvásznon, mielőtt megkapta volna a sci-fi filmek egyik legikonikusabb szerepét. Mindenesetre 6 évvel azután, hogy itt hagyott minket, a színésznőnek posztumusz csillagot adományoznak a hírességek sétányán május 4-én, a Star Wars-napként is ismert ünnepségen. A Hollywoodi Kereskedelmi Kamara a történelmi El Capitan Színház közelében leplezi le Fisher emlékművét, amely a Hollywood Walk of Fame 2754. csillaga lesz.

Az ünnepségen Fisher egyetlen lánya, Billie Lourd veszi majd át édesanyja nevében a csillagot, aki szintén szerepelt már a Star Wars franchise-ban.

Kövess Minket!