Se nem nő, se nem férfi, ezért nem kap díjat a sztár

Se nem nő, se nem férfi, ezért nem kap díjat a sztár

A népszerű sorozat sztárja megindokolta azt, hogy miért nem jelöli magát Primetime Emmy-díjra.

Javában pörögnek a részei a Yellowjackets második évadjának, amelyet Magyarországon az Amazon Prime Video kínálatában érhetsz el. A népszerű sorozatot már 7 Primetime Emmy-díjra jelölték, igaz ezek közül egyiket sem nyerte meg. Az biztos, hogy a következő gálán az egyik kategóriában biztos nem lesz ott a középiskolai labdarúgócsapat egyik tagja a lehetséges nyertesek listáján, ugyanis Liv Hewson bejelentette, inkább kimarad az egész jelölési szakaszból.

Nem férfi, nem nő, hanem nonbináris

„Nincs számomra hely a színészi kategóriákban. Nem érezném helyénvalónak, ha magamat a színésznők között jelölném. Annak sincs értelme, ha a srácokkal indulnék egy listán. Ez teljesen nyilvánvaló, nem kell túlgondolni. Nem jelölhetem magam emiatt, mert nincs helyem ebben az egészben” - árulta el Hewson.

Az LGBTQ-aktivisták azért lobbiznak már évek óta, hogy az Oscar és a Golden Globe gendersemleges módon ossza ki a színészi kategória díjait. Egyelőre amit sikerült elérni, hogy a Gotham Awards 2021-ben eltörölte a nemi alapú kategorizálást, majd egy évre rá az Independet Spirit Awards is követte ezt a példát. 

„Nem kezdjük el a rendezőket és az operatőröket díjazni külön férfi és női kategóriákban. Mindannyian egyetértünk abban, hogy egy ilyen alapú szétválasztás sértőleg hatna. Maradjon minden úgy, ahogy most, de ettől függetlenül én nem szeretnék részt venni ebben”  - emelte ki a Yellowjackets színésze.

Teen Van megformálója kiemelte, hogy a forgatásokon jelen lévő stábban mindenki maximálisan támogatja a döntését. A továbbiakban is igyekszik a véleményét felvállalni, szeretné azt elérni, hogy Hollywood ezeknek a korábban taglalt kérdéseknek lássa az összetettségét, amely talán majd változásokat jelenthet az iparágon belül.

Kövess Minket!



Te néztél már valaha egy részt is a Yellowjackets sorozatból?