Sigourney Weaver elmondta, hogy visszatér-e az új Alien filmekbe

Sigourney Weaver elmondta, hogy visszatér-e az új Alien filmekbe

A Total Film újságírója beszélgetett a színésznővel az Alien-franchise-ba való visszatéréséről.

Sigourney Weaver neve alighanem egybeforrt az Alien szériával, és az általa megformált Ellen Ripley az egyik legvagányabb női karakterré vált a filmes történelemben, maga a tetralógia pedig az egyik legjobbnak számít a sci-fi/horror műfajban. A franchise első felvonása 1979-ben debütált a mozikban, majd a sikerét követően még három folytatás is készült hozzá – a Prometheust és az Alien: Covenantot most ne számítsuk bele –, de úgy tűnik, hogy az Alien 4: Feltámad a halál után már nem láthatjuk majd Ellen Ripleyként Weavert. Míg az olyan sztárok, mint Harrison Ford hosszú idő után is újra visszatérnek egy ikonikus szerepükhöz – jön az Indiana Jones 5. része idén –, addig Weavernek esze ágában sincs ismét összetűzésbe kerülni a Xenomorphokkal.

„Egy csomó fiatalabb színész van, aki simán elvállalhatna egy ilyen szerepet. Egyébként volt egy Alien film, amit nagyon szerettem volna megcsinálni Neill Blomkamppel, de sajnos nem jött össze, szóval ez a hajó már elment. Nagyon boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit csinálok, és hálás vagyok az űrben töltött időért!”

Talán kevesen tudják, de Weaver élete első Oscar-jelölését pont Ripley újbóli megformálásáért (A bolygó neve: Halál [Aliens]) kapta.

„Azt hiszem, Ridley Scott sokat köszönhet Ellen Ripleynek és az Alien filmek szavatosságának. A szériában valódi nőt varázsoltak Ripley-ből, anélkül, hogy gyámoltalan teremtésnek állították volna be, és szerintem nagyon szerencsés voltam ezzel a szereppel. Férfiak alkották meg ezt a női karaktert, mindeközben szerették és tisztelték az erős nőket.”

Weaver azt is elmondta, hogy az Alien után az emberek nem igazán tudták őt hova tenni, hiszen alapvetően ő egy komikus volt, miközben a leghíresebb alakítását egy komoly sci-fi/horrornak köszönheti. Egyébként az sem teljesen igaz, hogy nem hajlandó eljátszani egy régi szerepét újra, hiszen elég csak az 1984-ben Szellemirtókra gondolni, ahol ő volt Dana Barrett. A 2021-es Szellemirtókban, 37 esztendő után azonban ismét igent mondott a felkérésre és az Afterlife alcímet viselő filmben újra feltűnt Danaként, megjegyezve, hogy mindig jó újra látni a srácokat.

A következő Xenomorpokról szóló történetet a 20th Century Studios készíti, és a bejelentés szerint a rendezői székben Fede Alvarez foglal helyet, miközben a jelenleg cím nélküli Alien-film szereplői között ott lesz Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn, Aileen Wu.

Kövess Minket!