Komoly szerepet kap a Stranger Things sztárja a Gladiátor 2-ben

Komoly szerepet kap a Stranger Things sztárja a Gladiátor 2-ben

Egy újabb nagyszabású produkcióban is bizonyíthat.

A várva várt Gladiátor folytatása tovább bővíti az amúgy is lenyűgöző szereplőgárdát, mivel a Deadline forrásai szerint Connie Nielsen már aláírta a szerződését a visszatérésre, míg Joseph Quinn tárgyalásokat folytat Caracalla császár szerepéről. Ezzel igen csak szép névsor alakul ki a folytatásra, hiszen az előző duó csatlakozik Paul Mescalhoz, aki Lucius szerepét fogja játszani, Barry Keoghanhoz és Denzel Washingtonhoz. A rendezői székbe pedig az első részt is jegyző Ridley Scott is visszatér.

Az új film a 2000-es Gladiátor című kasszasiker következő felvonása lesz, amely világszerte több, mint 460 millió dolláros bevételt hozott, és 12 Oscar-díjra jelölték, amelyből ötöt el is nyert, köztük a legjobb filmnek járó díjat.

Az első részben egyébként Maximus, a gladiátorból lett római hadvezér szerepe megváltoztatta Russell Crowe karrierjét, és elhozta számára a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat is. Ráadásul miután tavaly világossá vált, hogy a folytatást Ridley Scott jegyzi, rengeteg férfi színész kezdte el hajszolni a főszerepet. A forgatókönyvet David Scarpa írja, és visszatér az eredeti filmből John Mathieson (operatőr), Arthur Max (látványtervező) és Janty Yates (jelmeztervező) is. A Paramount Pictures 2024. november 22-ére tűzte ki a film premierdátumát. Az első film a Universal és a DreamWorks koprodukciójában készült, és bár a DreamWorks nem vesz részt a folytatásban, a Universalnak továbbra is joga van forgalmaznia a filmet egyedül is.

Mivel az első filmben elég sok szereplőt megöltek, és az első felvonás premierje óta már sok idő telt el, a lehetséges visszatérők listája így eléggé megfogyatkozott. Ezért is volt Scott és a stúdió számára olyan fontos, hogy Nielsen karaktere visszatérjen a folytatáshoz, ezért ő már az előkészítés kezdetétől fogva a terv része volt. Nielsen nemcsak Maximus szerelme volt az első filmben, hanem Lucius édesanyja is, aki a folytatás főszereplője, és ez az anya-fiú kapcsolat várhatóan nagy szerepet fog játszani a film történetének alakulásában.

Ami Quinnt illeti, a csillaga egyre magasabbra emelkedik, miután Eddie Munsont alakította a Netflix Stranger Things című sikersorozatának legújabb évadában. A Paramount hamar felismerte tehetségét, és főszerepet ajánlott neki az A Quiet Place spin-offjában, az A Quiet Place: Day One című alkotásban. A produkcióhoz közel álló bennfentesek szerint a film első felvételei lenyűgözték a vezetőket, hogy milyen jól hozta a szerepét az Oscar-díjas Lupita Nyong'o mellett.

Kövess Minket!