EM 2023: A bajnoki címért csapnak össze az Unikornisok a Vadmacskákkal

EM 2023: A bajnoki címért csapnak össze az Unikornisok a Vadmacskákkal

Mind a német, mind a török bajnok először nyerheti meg az ERL-régió legnagyobb és legfontosabb versenyét.

Elérkezett utolsó állomásához az EMEA Masters 2023-as tavaszi szezonja. Sajnos magyar vonatkozása már nem lesz a finálénak, ugyanis Subicz "bluerzor" Dániel és a Los Heretics 1-3-ra elvérzett az USE ellen. Hazánk jelenleg legjobb LoL-osa nagyot küzdött, de a kritikus pillanatokban jobban koncentrált a C csoport első helyezettje. A nagydöntőben a Bluerzorékat kiejtő Unicorns of Love Sexy Edition a DenizBank İstanbul Wildcats ötösével néz majd farkasszemet. A tét nem kevesebb, mint 40 000 euró, ennyit vihet haza a Spring Split legjobb együttese. A Bo5-ös széria minden mérkőzését a lolesports.com oldalán követheted magyar nyelven, ahol értékes dropok várnak rád.

17:00 - USE vs IW (Bo5)

A két kezdőben összesen négy koreai játékos kap helyet, vagyis kijelenthető, hogy nem csak az LCS-ben jutnak egyre nagyobb térhez az e-sport bölcsőjéből érkező importok. A Vadmacskák tavaly még MSI-on és Worldsön harcoltak, most be kell érniük az EMEA Mastersszel, ami mindenképpen visszalépésnek tekinthető. Ettől függetlenül a török bajnok játékosai fegyelmezetten, az ellenfelet nem lebecsülve zakatoltak a döntőig. Be-becsúsztak ugyan vereségek, de összességében nagyon magabiztosak voltak még a papíron jóval tapasztaltabb ellenfelekkel szemben is (Los Heretics, SK Gaming Prime). A másik oldalon ott van Sheepy és az ő unikornisai. Az előző kiírásban a negyeddöntőben búcsúztak a németek, most a bajnoki címért harcolhatnak. Peach és Mask mellett ki kell emelni Venourt, aki felső ösvényesként többször volt a csapat legvéresebb játékosa, ami a jelenlegi metában kifejezetten ritka jelenség.

Mindkét gárda magabiztosan hozta le az elődöntőt, de összességében talán a törökök tűnnek stabilabbnak. Nehéz végső győztest tippelni, simán benne van a szériában a Silver Scrapes és a mindent eldöntő ötödik meccs. Az biztos, hogy nem érdemes lemaradni erről az összecsapásról, ugyanis ez lesz az utolsó nagy torna, amely lezárul a 2023-as Mid-Season Invitational előtt.

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri meg az EMEA Masters 2023-as tavaszi szezonját?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.