Keanu Reeves zenekara ismét összeáll és 23 év után új albummal jelentkeznek

Keanu Reeves zenekara ismét összeáll és 23 év után új albummal jelentkeznek

Nem csak a színészet megy neki.

Több mint két évtizedes szünet után Keanu Reeves egykori grunge – a grunge könnyűzenei stílus, amelynek gyökereit és kezdeteit az amerikai underground mozgalomban kereshetjük. A Seattle Sound-ként is emlegetett alternatívrock-irányzat ötvözi és továbbgondolja a rock, punk, hard rock és az indie rock alapokat – zenekara, a Dogstar újra összeáll, és az első bejelentésük szerint idén nyáron új zenét is kiadnak. A zenekar először a tavaly nyáron létrehozott Instagram fiókján hozta nyilvánosságra a hírt, ahol a kulisszái mögötti érdekességekről posztoltak.

A Dogstar az 1990-es évek elején alakult, és Reeves basszusgitárosként csatlakozott hozzájuk. A színész a hollywoodi sikerei ellenére továbbra is imádja a zenét, ezért nem csoda, hogy a kilencvenes években, valamint a 2000-es évek elején rengeteget turnézott a zenekarral. A formáció a 2000-es Happy Ending című albuma óta nem adott ki újabbat, de 23 esztendő elteltével most egy újabbal lepik meg a rajongókat. Azt is megerősítették, hogy a nyáron új zenével jelentkeznek és azt követően élő fellépéseket is terveznek, illetve videóklippeket is szeretnének készíteni egyes dalokhoz.

A Dogstar már gőzerővel dolgozik a következő albumon, és azt ígérik, hogy ez lesz az eddigi legkirályabb.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dogstar (@dogstarband) által megosztott bejegyzés

Reeves és a banda egyelőre szűkszavúan nyilatkoztak a közelgő fellépések konkrét részleteiről, de valószínűnek tűnik, hogy a közeljövőben bárki megtekintheti őket. A zenekar tavaly egy zártkörű koncertet adott azoknak, akik lehetővé tették új albumuk megjelenését, de a 2000-es évek eleji fénykoruk óta nem léptek fel nyilvánosan.

Kövess Minket!