Élő homárok közé rejtett videókártyákkal buktak le csempészek

Élő homárok közé rejtett videókártyákkal buktak le csempészek

Több, mint 70 ezer dollár értékű volt a 617 kilós homárszállítmány.

Ha csempészésről van szó, akkor a leleményesség nem ismer határokat. Korábban foglaltak már le a hatóságok kerékpárokba rejtett SD-kártyákat, de egy magát terhesnek álcázó nő is lebukott, aki a kamu hasába rejtette a high-tech kütyüket. Most úgy tűnik az ilyesfajta próbálkozásokat is sikerült megfejelnie néhány csempésznek, miután egy homárszállítmány közé rejtettek egy halom videókártyát. A rakomány így 70 ezer dollárnál is többet ért, de túladni már nem sikerült rajta, hiszen a határon lebuktak és elkobozták tőlük, őket pedig lecsukták.

A The Register szerint a tiltott eszközöket is tartalmazó járművet múlt héten fogták el, amikor megpróbált a hongkongi Zhuhai-Makaó hídra feljutni. A határőrök meglepődött, mikor az élő homárok között 70 Nvidia grafikus kártyát találtak. A jármű lefoglalását követően az elkövetők semmilyen hivatalos papírt nem tudtak felmutatni az érdekes rakományukról. A hongkongi hatóságok 76 500 dollárra becsülték a grafikus kártyák értékét. Ez azonban még csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a csavar a történetben maguk a videókártyák.


Kép forrása: dexerto.com

Nem az RTX 4000-es szériáról van szó, hanem régi Nvidia Quadro kártyákról, melyeket leginkább munkaállomásokban használtak évekkel ezelőtt. Állítólag a szállítmány Nvidia Quadro K2200-es modellel volt tele, ami nagyjából olyan erős, mint a több, mint egy évtizedes GTX 560 Ti.

Ezek tükrében pedig a rakomány értéke sem feltétlenül fedi a valóságot, és van egy olyan érzésünk, hogy a homárok többet értek, mint maguk VGA-k.

A hivatalos Star Wars-nap alkalmából összegyűjtöttünk nektek öt olyan történetet a messzi-messzi galaxisból, amikkel eddig nem foglalkozott a Disney, pedig simán saját filmeket érdemelnének.

Kövess Minket!