F1-es film készül Brad Pitt és Lewis Hamilton közreműködésével

F1-es film készül Brad Pitt és Lewis Hamilton közreműködésével

Ezen túlmenően pedig kiderült a film sztorija is.

Nem sűrűn fordul elő, hogy mozifilmet készítenek a Forma-1-ről. Legutóbb a Chris Hemsworth és Daniel Brühl fémjelezte Hajsza a győzelemért kapott nagyobb hype-ot, és az értékeléseket követően ez egy nagyon jól sikerült alkotásnak mondható. Ebben a témában leginkább egyébként dokumentumfilmeket gyártanak, most viszont úgy tűnik Hollywood ismét lecsapott a királykategóriára.

A történet szerint Brad Pitt egy tapasztalt versenyzőt alakít majd, aki nyugdíjba vonul, majd visszatér, hogy egy kezdő versenyzőnek segítsen a bajnoki címért folyó harcban. Rajta kívül még Damson Idrist is leszerződtették a filmhez és elvileg ő játssza Brad Pitt csapattársát. A rendezői székben a Top Gun: Maverickből ismerős Joe Kosinski foglal helyet, miközben a produceri feladatokat Jerry Bruckheimer látja el, de ebben besegít majd neki Lewis Hamilton is. Elvileg a hétszeres világbajnok brit pilóta továbbá szerepet is kap majd a filmben. A forgatás valamikor idén júniusban kezdődik és a tervek szerint 2024. végén vagy 2025. elején kerül a mozikba. Ennek érdekében Brad Pitt a júliusi Brit Nagydíjon is autóba ül, hogy valódi versenyzők társaságában rögzítsenek majd jeleneteket a stábbal.

Nincs azonban mindenki elragadtatva ettől a projekttől. Tom Rubython Forma-1-es szakértő úgy vélekedik róla, hogy a Lewis Hamilton közreműködésével készülő F1-es film teljes csalódás lesz, mivel már a sztori is harmatgyenge. A Business F1 magazin főszerkesztője a kiadvány legfrissebb számában azt írta, hogy eléggé aggódik az új produkció miatt. A cselekményt ismertetve – amelyben egy öreg, visszavonult versenyző (akit Pitt alakít) visszatér, hogy mentoráljon egy fiatal versenyzőt, és segít neki a csúcsra jutni – Rubython azt mondta, hogy ez egy elcsépelt szkript, amit bármelyik bolond kitalálhatott volna.

Továbbá elmondta, hogy alapvetően az ötlet nagyszerű lenne, hiszen az F1-et szélesebb körben is meg kellene ismertetni az emberekkel, hogy újabb rajongókat szerezzen magának a sportág, de sokkal több munkát igényelne, hogy ne fussanak bele egy újabb Sylvester Stallone-féle fiaskóba. A Sylvester Stallone-féle fiaskó alatt Rubython azt értette, hogy a mostani filmnek el kell kerülnie a pontatlanságot. 2001-ben már megjelent egy F1-es film Drivers címmel, Stallone főszerepelésével. A film nem szerepelt jól, sőt, Esteban Ocon F1-es versenyző még le is szólta a logikátlanságai miatt.

Mindemellett Hamilton abszolút pozitív az új filmmel kapcsolatban:

„Nagy reményeket fűzök hozzá.”

A hivatalos Star Wars-nap alkalmából összegyűjtöttünk nektek öt olyan történetet a messzi-messzi galaxisból, amikkel eddig nem foglalkozott a Disney, pedig simán saját filmeket érdemelnének.

Kövess Minket!