LoL: AP Vayne-től rettegnek a játékosok

LoL: AP Vayne-től rettegnek a játékosok

Nagyon furcsa tárgy- és hősmódosítások készülődnek a háttérben.

A Riot Games hatalmas változtatásokat tervez a színfalak mögött, ugyanis a 13. rangsorolt szezon megszakításához kapcsolódóan már készül a mid-season patch, amely alapjaiban változtathatja meg a jelenleg ismert metát. Új tárgyak kerülnek be hamarosan a League of Legendsbe, átalakítanak több legendás és mitikus tárgyat, valamint számos karakter kap kisebb-nagyobb buffokat és nerfeket. Az egyik hős, amelynek a rajongó már dörzsölhetik előre a tenyerüket, nem más, mint Vayne. A kis távolságból halálos, cserében nagyon mobilis ADC-vel kapcsolatban elkezdtek erősödni azok a hangok, amelyek az AP-s build veszélyeire hívják fel a figyelmet. De miért kéne az alapból fizikai és tényleges sebzésből operáló lövészre mágikus erőben gazdag tárgyakat vásárolni?

A tervezett Vayne buff

Jelenleg jó ötletnek tartják a rioterek, hogy a Silver Bolts (W) képességhez adjanak egy AP-s bónuszt. Minden 100 AP után 1,5%-kal megnövelnék a W-képesség passzívjából kapott tényleges sebzést, amit minden harmadik alaptámadás kapcsol be. Ez már sokak szerint elegendő erősítés ahhoz, hogy az új és/vagy átalakított tárgyak közül több megjelenjen az ADC-n, ami ability powert ad.

Milyen tárgyak működhetnek az AP Vayne-en?

Az új Guinsoo's Rageblade, mint a mitikus választás képezné a build alapját. A bónusz támadási sebesség az egyik legjobb stat, amit érdemes megvásárolni Vayne-re, ebben meg kifejezetten bővelkedik a Dühpenge. Ehhez még hozzá kell csapni a Nashor's Tootht, valamint a mitikusból legendássá leminősített Immortal's Shieldbow-t és Kraken Slayert.

A fentiek mellett záró itemként érkezhet a Rabadon's Deathcap, amit csak a tiszta AP miatt kell elhelyezni a gyűjteményben. Papíron működőképesnek tűnik a koncepció, de a legnagyobb mainek szerint az a 1,5%-os bónusz önmagában nem elég ahhoz, hogy megérje beépíteni a buildbe a Rabadont és a Nashor'st. Esetleg valami zhonyás változattal lehet majd próbálkozni jövő hét utáni szerdán érkező patch élesedésétől, mivel csak a defenzív statok és a sebezhetetlenség miatt eddig nem érte meg a Stopwatchot befejezni, de talán most az extra AP miatt kiegészítheti, vagy akár teljesen felválthatja a Guardian's Angelt.

A hivatalos Star Wars-nap alkalmából összegyűjtöttünk nektek öt olyan történetet a messzi-messzi galaxisból, amikkel eddig nem foglalkozott a Disney, pedig simán saját filmeket érdemelnének.

Kövess Minket!



Szerinted lesz olyan meta build, amiben AP-s tárgyakat épít Vayne?

League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.