MEG 2 előzetes: Nem kérdés, hogy Statham áll a tápláléklánc élén

MEG 2 előzetes: Nem kérdés, hogy Statham áll a tápláléklánc élén

„Mi történt legutóbb? Na azt nem akarod tudni.”

Jason Statham igazi, régi vágású, kemény fickó és ezt már számtalanszor bizonyította. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a nagy akcióshősöket felvonultató Feláldozhatókban is számított rá Stallone, de a Halálos iramban szériában is letette már a névjegyét. Az elmúlt évtizedek alatt pedig egy csomó emberrel elbánt már, 2018-ban azonban egy teljesen új terepen kellett helytállnia. Abban az évben ugyanis a természet egyik legádázabb – legalábbis a tudomány mai állása szerint – ragadozójával nézett farkasszemet, a végén pedig sikerült a cápa hátsóját is szétrúgnia. Öt esztendővel később pedig itt a MEG folytatása, a fantörpikusan MEG 2: The Trench-re keresztelt címmel, amelyben visszatér a főszereplő mellett a Megalodon is. Pontosabban nem egy, hanem rögtön három is, hiszen a 14-16 méteresre becsült (ebben a filmben ettől jóval nagyobb ám) állatból egy már nem is elég.

Statham természetesen ismét Jonas Taylorként tanítja móresre az állatokat, és hozzá csatlakozik Wu Jing, aki Kínában hatalmas sztár, és olyan kasszasikerekben játszott már, mint a Vándorló Föld és a Harcos Farkas. A páros egy víz alatti expedíciót szervez az óceán fenekére, hogy új élőlények után kutassanak, majd nem sokkal ezt követően elszabadul a pokol. A legjobb az egészben pedig az, hogy kiderül, az őscápák nem csak emberekkel táplálkoznak, hiszen az egyik kedvenc reggelijük a T-Rex.

A folytatást már nem Jon Turteltaub, hanem Ben Wheatley rendezte (Össztűz, Halállista, Vértúristák és High Rise). Az ő személye egyébként mód felett érdekes, hiszen az eddigi pályafutása során leginkább kisebb költségvetésű akció- és horrorfilmeket készített. Mindenesetre itt az első trailer a MEG 2-ből és megcsodálhatjuk mennyire veszedelmes kalandokat kell túlélnie Stathaméknek:

Kövess Minket!