LoL: 5 legerősebb hős a jövő heti hatalmas frissítés előtt

LoL: 5 legerősebb hős a jövő heti hatalmas frissítés előtt

Még néhány napig biztosan megéri ezeket a bajnokokat választani a rangsorolt mérkőzéseken.

A Riot Games hamarosan lezár egy korszakot, amely szinte pontosan egy évig tartott. A 12.10-es durability patch óta nem igazán változott a meta, ugyanazokkal a karakterekkel találkozhattatok az egyes szerepkörökben. Jó esély van rá, hogy teljesen átalakul a meta, miután megjelenik a 13.10-es, kifejezetten szezonközi frissítésnek ígért módosításcsomag. Érdemes lesz megvizsgálni, hogy az aktuális állapotok között legjobban teljesítő 5 hős hogyan tudja majd adaptálni a rendszerszintű gyorsítást, valamint a tárgyakhoz kapcsolódó buffokat és nerfeket.

5 hős, akikkel tényleg megéri játszani rangsorolt mérkőzéseken

Az alábbiakban azokat a champeket találod, amelyek népszerűsége megüti legalább a 10%-ot, vagyis a Platina rang feletti ranked mérkőzéseken gyakran feltűnnek. Ez segíthet abban, hogy az olyan pickek ne torzítsák a mintát, mint például Nilah, aki bár győzelmi arányban a 3. legjobbnak tekinthető, csak 2,4%-os pickelési aránnyal rendelkezik.

5. Jhin (50,4%-os winrate,  11,9%-os népszerűség)

Tankbontásban nem jeleskedik, de kifejezetten erős abban, hogy az ösvényen előnyt alakítson ki. Könnyű vele farmolni, jelentős mozgási sebességgel tud száguldani fel-alá a pályán, valamint remek bursttel képes eltűntetni a papírabb célpontokat.

4. Ahri (51,1%-os winrate, 14,6%-os népszerűség)

Remek formában van a rókalány, nemcsak SQ-ban, hanem a profi meccseken is sokszor bukkan fel. Hatalmas mobilitása van a mini-rework óta, ezért ha sikerül elkerülni a Lissandrákat, Veigarokat, Sylaseket és Taliyah-kat, akkor nyugodtan válasszátok ki. Akár vakon is!

3. Jinx (51,2%-os winrate, 26,9%-os népszerűség)

Az abszolút legtöbbet választott karakter most az Arcane sztárja. Elég jól scale-el, valamint a csapatharcokban csak egyetlen kiiktatásban kell részt vennie (vagy csak dőljön a torony), hogy őrült módra szórja a golyókat. Nem igazán mobilis, de a számok alapján ez annyira nem zavarja.

2. Kha'Zix (52,0%-os winrate, 15,7%-os népszerűség)

A 13.9-es frissítés egyik legnagyobb nyertese a kissé bogaras dzsungeles. Nem véletlen tiltják ki majdnem minden második/harmadik meccsen. Az izolált célpontokon úgy vágja át magát, mint forró kés a vajon. Ha szeretnétek carryzni az erdőből, akkor mindenképpen ezt a hőst pickeljétek.

1. Milio (52,4%-os winrate, 11,6%-os népszerűség)

A lista élén a League of Legends 163. játszható karaktere található, aki nemrég csatlakozott a hatalmas táborhoz. Összességében a 6. legjobb győzelmi arányt tudja felmutatni a tüzes srác, ami mindenképpen kiemelkedőnek számít. Főleg olyan lövészekkel érdemes párosítani, amelyek profitálnak a megnövelt alaptámadásból, valamint a folyamatos piszkálásra előkészített helyzetekből. Jinx, Caitlyn, sőt még Aphelios is jól mutat Milio mellett.

Szerinted melyik champ most a meta legjobb lövésze?

Kövess Minket!