5 rejtett kincs Netflixen, amiről még nem biztos, hogy hallottál

5 rejtett kincs Netflixen, amiről még nem biztos, hogy hallottál

Mert ezek közül mindegyik szórakoztató, érdekes és be tudja szippantani az embert.

Ha esetleg nem tudnád, hogy mivel töltsd el ezt a borongós hétvégét, de valamiben mégis nagyon elmerülnél, akkor most ajánlunk neked öt alkotást a Netflixről, amelyek az idő homályában méltatlanul elvesztek, pedig érdemes rájuk egy pillantást vetni:

@esport1.hu Rejtett kincsek a Netflixen. #esport #esport1 #neked #nekedbelegyen #netflix #lupin #lovedeathandrobots #finalspace #disenchantment #series ♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio

Kiábrándult királylány (Disenchantment, IMDb: 7,2)

Ha ismered a Simpson családot és kedveled is, akkor külön öröm lesz számodra, hogy Matt Groening, Homérék szellemi atyja azóta egy új sorozatot is útjára indított, méghozzá Kiábrándult királylány címen. Ebben a történetben visszarepülünk az időben és a középkorban találjuk magunkat, miközben a történet főszereplője egy királylány, akinek új barátai, egy elf és egy démon segít megtalálni önmagát. Erős karakterek, frappáns humor és mókás sztori jellemzi az eddig 4 évadot megélt sorozatot.

Az űr vége (Final Space, IMDb: 8,2)

Nem csak a Star Wars létezik, ha a végeláthatatlan űrcsatákról van szó. Ha pedig ezeknek a szerelmesei vagy és nem árt számodra, ha ezeket az akciódús képsorokat humorral töltik meg, miközben azért időközönként a drámaiság sem hal el a történet során, akkor mindenképp érdemes egy próbát tenned ezzel az űroperával. A sztori szerint hősünk magányos börtönbüntetését tölti, amikor megismerkedik egy bolygópusztító és extra cuki idegennel, akivel űrbeli kalandra indul. A tét a galaxis megmentése.

Lupin (Lupin, IMDb: 7,5)

Arsène Lupin egy kitalált személy, ráadásul olyasvalaki, aki alapvetően úriember, de egyben tolvaj és az álcázás mestere is. A karaktert 1905-ben Maurice Leblanc francia író alkotta meg és először a Je sais tout című folyóiratban folytatásokban megjelent novellasorozatban mutatta be. Az első történet, "Arsène Lupin letartóztatása" címmel 1905. július 15-én jelent meg. Azóta eltelt több, mint 100 év és ez a név még mindig egyet jelent a sejtelmes, ámbár izgalmas történetek egyvelegével. Éppen ezért készült az ő főszereplésével egy francia krimisorozat, amelynek a középpontjában egy igazi macska-egér játék látható, és a kalandok során szinte egy másodpercre sem lankad annak tempója.

A másik nővér (The Good Nurse, IMDb: 6,8)

Az igaz történetek alapján készült alkotáso közül jelenleg a Dahmer viszi a prímet, de nem árt felidézni más címeket sem. Ez a történet azért más, mert itt nem maga a gyilkosság van a fókuszban, hanem a nyomasztó és fojtogató hangulat. A történet egy túlterhelt intenzíves nővérről szól, aki egyre több mindent bíz önzetlen új kollégájára a munkahelyén és otthon, amíg egy páciens váratlan halála fel nem kelti a gyanakvását.

Love Death & Robots (Love, Death & Robots, IMDb:8,4)

Tim Miller és David Fincher sorozata 2019-ben és 2021-ben megnyerte a legjobb rövid animációs filmnek járó Emmy-díjat. Nem véletlenül, hiszen káprázatos, részről-részre félelmetes teremtményekkel, hatalmas fordulatokkal és egy jó adag fekete humorral találhatod szembe magad ebben a csak felnőtteknek szóló animációs sorozatban.

Kövess Minket!