MSI 2023: Alaposan ráijesztett a rajongókra Faker és a T1

MSI 2023: Alaposan ráijesztett a rajongókra Faker és a T1

Mindent eldöntő ötödik meccsre volt szükség a megismételt dél-koreai döntőben.

Minden League of Legends-rajongó dörzsölhette tegnap a tenyerét, ugyanis az LCK és az LEC legerősebb csapatai kapták meg a főszerepet az MSI 2023 újabb meccsnapján. Először a felső ágon összecsapott a Gen.G és a T1, majd következett a G2 Esports és a MAD Lions ütközete. A koreaiak tényleg kiszolgálták a szurkolókat, mivel Silver Scrapes után, egy mindent eldöntő utolsó mérkőzésen vitték dűlőre a dolgot. Ezzel szemben az EMEA-régió topcsapatai meglepően egyoldalú párharcot vívtak az esti órákban. Ma a JD Gaming a Bilibili Gaminggel játssza újra az LPL fináléját, majd az LCS 2023 Spring Split utolsó szériájának visszavágója következik a Cloud9 és a Golden Guardians prezentálásában. meccseket élőben követheted az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1.hu oldalán, az Esport1 YouTube felületén, valamint a lolesports.com-on, ahol értékes, egyben exkluzív dropok várnak rád.

Gen.G vs T1 (2-3)

Két elképesztően dominás győzelemmel indítottak Fakerék, sőt a harmadik felvonásban is magabiztosan vezettek a játékidő nagyjából 95%-ában. Ennek ellenére sikerült átnyújtani tálcán a győzelmet Chovyéknak, akik a semmiből jött W után bebizonyították a negyedik meccsen, hogy nem véletlen ők a legerősebb régió címvédői. Az "Ezüst reszelék" után egy ízig-vérig LCK-mérkőzésen izgulhattatok, ahol a 25. percig tulajdonképpen minimális adok-kapok történt, majd a 26. percben az első és utolsó csapatharc bontakozott ki a Riftben. Ezt megnyerték Onerék, így ők jutottak be elsőként a felső ági döntőbe.

 

A másik szériában 3-0-ra diadalmaskodott a G2 a MAD ellen, így Nisqyék úgy búcsúztak az MSI-tól, hogy egyetlen alkalommal sem (!) tudták felülmúlni ellenfelüket.

Mai menetrend

13:00 - JDG vs BLG (Bo5)

~18:00 - GG vs C9 (Bo5)

Az LPL-döntőjében 3-1-re nyert a JDG néhány héttel ezelőtt, de a GEN vs T1 megmutatta, hogy nem lehet következtetéseket levonni egy más frissítésen, más körülmények között zajló összecsapásból. A Cloud9 szintén jobb előjelekkel várhatja az LCS visszavágóját, de a Golden Guardians nem volt annyira elveszett a kínai bajnok ellen a Szurdokban, ami egy izgalmas Bo5-öt vetít előre.

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat csatlakozik ma a kiesők táborához?