A Grincset megelőzve állított fel világrekordot A galaxis őrzői 3. része

A Grincset megelőzve állított fel világrekordot A galaxis őrzői 3. része

Elképesztő munkát végzett a stáb is, hogy egy remek és színvonalas filmet kapjanak a rajongók.

James Gunn egy méltó lezárást szeretett volna összehozni a utolsó MCU-s projektével és erre meg is volt a lehetősége A galaxis őrzői volt 3. esetében. Mordály (Rocket) miatt mindenképp el akarta készíteni a trilógia utolsó felvonását és ez látszik is a filmen, hiszen megismerhettük a kis mosómedve múltját és minden a helyére kerül vele kapcsolatban. Ráadásul a pocsék Marvel filmek közepette A galaxis őrzőinek utolsó kalandja csempészett némi reményt is rajongók szívébe. Ez a produkció azonban nem csak neki volt egy kihívás, ugyanígy a sminkesek és a kellékesek is megküzdöttek a saját feladataikkal a forgatások során. Alexei Dmitriew sminkes és Cassie Russek, a frizurákért felelős osztály vezetője arról számolt be, hogy több, mint 22 500 protézist, 500 parókát és 130 féle arcszőrzetet használtak a film galaktikus lényeinek megalkotásához. Ezzel pedig megdöntötték az egy filmben felhasznált legtöbb protézis világrekordját, amelyet korábban a Grincs tartott.

A Will Poulter által alakított Adam Warlocktól kezdve a gonosztevő Evolúció Mesterén (The High Evolutionaryn – Chukwudi Iwuji alakításában) át az új hibrid humanimálokig a duó feladata volt, hogy eredeti külsővel ruházza fel ezeket a karaktereket. A forgatásokon 75 sminkesre volt szükség – néha 90-en is voltak –, hogy elkészüljenek a sminkek.

„Minden protézisre két ember jutott, így tudtuk csak tartani az időt. Ebben a filmben pontosan 22 542 protézist, 117 pár kontaktlencsét és 500 parókát használtunk.” – mondta Dmitriew egy interjú során.

Kövess Minket!