A 14. évaddal búcsúzik a rajongóktól az Archer sorozat

A 14. évaddal búcsúzik a rajongóktól az Archer sorozat

Kissé váratlanul futott be ez a hír, hiszen sok előjele nem volt.

Hivatalosan is megtörtént a bejelentés, miszerint az Archer animációs sorozat 14. évadával befejeződik a sorozat. Az FX nem folytatja a szériát, pedig erre eddig nem sok jel mutatott, hiszen a tavaly augusztus és október között sugárzott 13. szezont követően 2023. januárban csak annyit lehetett tudni, hogy zajlanak a 14. évad munkálatai.

Az új évad hivatalos leírása szerint: Archer és az Ügynökség Lana vezetésével megtalálja a saját útját. Célja, hogy pénzt keressen, miközben a világot is jobbá teszi, ámbár hamar rájönnek, hogy egy kémügynökséget vezetni nem is olyan egyszerű.

Az Archer Adam Reed fejéből pattant ki és olyan nevek keltették életre hangjukkal a karaktereket, mint H. Jon Benjamin, Aisha Tyler, Judy Greer, Chris Parnell, Amber Nash, Reed and Lucky Yates. Az animációs sorozatok előállítása általában hosszabb időt vesz igénybe, és a forgatókönyveket jóval előre meg kell írni, hogy legyen idő az animációs folyamatokra. Az Archer 14. egyben utolsó évada augusztus 30-án debütál az FXX-en két új epizóddal, aztán hetente vetítik le majd az új részeket. A döntés egyébként némileg váratlanul érhette a rajongókat, hiszen az Archer az FX legnézettebb műsora.sarokköve. Eredetileg 2009-ben debütált az FX csatornán, 2017-ben pedig átkerült az FXX-re. Az elmúlt másfél évtized során 10 Emmy-jelölést kapott, és négyszer el is nyerte ezt a rangos elismerést – 2016-ban a legjobb animációs sorozatnak járó díjat vehették át a készítők.

Kövess Minket!