A Kennedy merényletről készítenek gengszterfilmet Al Pacino főszereplésével

A Kennedy merényletről készítenek gengszterfilmet Al Pacino főszereplésével

Rajta kívül pedig további nagy nevek is csatlakoztak a projekthez.

Nem akármilyen ötletet akarnak vászonra vinni, nem akármilyen szereplőgárdával Hollywoodban. A Pulitzer-díjas és Oscar-jelölt David Mamet (Wag the Dog) rendező fejéből pattant ki az ötlet, hogy meg kellene filmesíteni John F. Kennedy tragédiáját, akit 1963. november 22-én lőttek le Dallasban. A Merénylet (Assassination) című alkotás forgatókönyvét Nicholas Celozzi írja.

A projekthez pedig olyan színészgárdát szerződtettek, mint az Oscar-díjas Al Pacino (A keresztapa), az Oscar-jelölt Viggo Mortensen (Zöld könyv), a szintén Oscar-jelölt John Travolta (Ponyvaregény), a BAFTA-díjas Shia LaBeouf (Honey Boy), az NBR-díjas Rebecca Pidgeon (Rablás) és a Golden Globe-jelölt énekesnő és színésznő Courtney Love (The People vs. Larry Flynt).

Az is kiderült, hogy a Merénylet a maffia szemszögéből meséli el a John F. Kennedy gyilkosságot. Úgy akarják bemutatni a történetet, hogy az elnök halálát a chicagói maffiafőnök, Sam Giancana rendeli meg bosszúból, amiért JFK megpróbálta aláásni a szervezett bűnözést, miközben az alvilág segített neki a megválasztásában. A filmet a 308 Enterprises stúdió finanszírozza.

A forgatás a tervek szerint szeptemberben kezdődik Vancouverben.

Kövess Minket!