LoL: Felháborodott a közösség, túl erősnek tartják a hőst

LoL: Felháborodott a közösség, túl erősnek tartják a hőst

Erősnek erős a statisztikák alapján, de elméletben nem vele van a legnagyobb probléma.

A Riot Games az elmúlt hónapokban kifejezetten sokat foglalkozott az egyik állandó játékmód egyensúlyban tartásával. A kifejezetten ARAM-ot érintő módosítások menetrendszerűen érkeznek a frissítésekkel, amely mindenképpen egy olyan irányba tereli a League of Legendset, ami a játékosoknak is komfortos. Változatosabb összeállítások működnek, hősök emelkednek fel és kötnek ki a gödör mélyén. A statisztikák alapján vannak olyan karakterek, amelyek lényegesen jobb számokat produkálnak a többieknél (Vladimir, Kayle, Milio többek között), de konkrétan "broken" szereplőkről nem lehet beszélni. Ennek ellenére úgy gondolja a közösség egy hangos tábora, hogy Aurelion Sol egyszerűen túl nehezen győzhető le az Ordító szakadékban.

Tényleg ennyire erős Au Sol ARAM-on?

Mivel egy scaling hősként lehet a galaxisokat dobáló mágusra tekinteni, ezért mindenképpen fontos megemlíteni azt, hogy 10-15 perc alatt simán elintézhető a sárkány és csapata. Akkor kezdődnek a problémák, amikor 2-3 tárgy után már jelzőszámban is megérkezik a mérkőzésbe Sol. Onnantól gyakorlatilag megállás nélkül köpködi a fényt, a szingularitást, lassít, úszik a levegőben, valamint nem túl nagy töltési idő mellett előidézi az égszakadást. A Rylai's talán a legidegesítőbb extrája a karakternek, mivel úgy tud folyamatosan lassítani és sebezni, hogy őt nem igazán lehet elérni, csak ugrással, csúszással, egyéb nagyobb távolság megtételére képes abilityvel.

A begyűjtött adatok alapján csak a 47. legnagyobb winrate-tel rendelkezik Aurelion Sol ARAM-on, a népszerűsége azonban top 25-be sorolható. Idegesítő? Igen. Broken? Late game-ben mindenképp. Gyakran fordul elő late game ARAM-on? Nem igazán. Ha az ellenfélben felbukkan a League of Legends legméretesebb bajnoka akkor igyekezzetek minél hamarabb befejezni a meccset, ez a legegyszerűbb megoldás a fejfájás elkerülésére.

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.