Jackie Chan 13 év után újra eljátszhatja az egyik legjobb szerepét

Jackie Chan 13 év után újra eljátszhatja az egyik legjobb szerepét

A színész visszatérhet a klasszikus filmben, amelyet Jonathan Entwistle rendez majd.

Jonathan Entwistle rendezőként és executive producerként már két népszerű Netflix (saját gyártású) projektben is közreműködött, köztük az Ez így nem oké (I Am Not Okay With This) és A ki***tt világ vége (The End of the F**ing World) című sorozatokban. Persze továbbra sem tud elszakadni a Netflixtől, hiszen együtt dolgozik velük egy új Power Rangers-franchise-on is jelenleg, amely elvileg eljutna a nagyvászonra és a televízióba is.

Jackie Chan neve pedig nem véletlenül merült fel, hiszen a 2010-es A karate kölyökben ő alakította Mr. Han-t. Az akkori remakeben a 12 éves Dre Parker (Jaden Smith) kalandját követhetjük nyomon, aki Kínába költözik, de eléggé elveszettnek érzi magát. Amikor a helyi gyerekek elkezdik piszkálni, Mr. Han közbelép, és később megtanítja Dre-nek a kung-fu művészetét. Az egyelőre nem világos, hogy Jaden Smith visszatér-e bármilyen formában Jonathan Entwistle új filmjében, mindenesetre Jackie Channal nagyszerű párost alkottak 13 évvel ezelőtt, a People's Choice Awards-on például Favorite On-Screen Team jelölést kaptak, míg Chan a Kids' Choice Awards-on megnyerte a filmben látott jelenetekért a „kedvenc fenékszétrúgó” díjat.

A karate kölyök (2010) nagy sikernek örvendett, és ezt az is jól bizonyítja, hogy a mindössze 40 millió dolláros költségvetésből készült alkotás végül 359 millió dolláros bevételt hozott világszerte. A franchise napjainkban a Netflixnek köszönhetően a Cobra Kai című sorozatként éledt újra.

A Sony néhány hónappal ezelőtt jelentette be hivatalosan az új karate kölyök-filmet, amelynek a premierjét 2024. június 7-ére tűzték ki. Ez a megjelenési dátum egyébként nagyban függ a forgatókönyvírók sztrájkjától is, hiszen simán megtörténhet, hogy emiatt csak később tudnak majd belekezdeni a forgatásokba. Várhatóan Jackie Chan ismét magára öltheti Mr. Han szerepét, bár azt nem árt tudni, hogy a Sony kijelentése szerint az új felvonás az eredeti karate kölyök filmeket veszi alapul, nem pedig a 2010-es reboot folytatása.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN