Meglepő módon kétféle verziója jelenik meg az RTX 4060Ti modellnek

Meglepő módon kétféle verziója jelenik meg az RTX 4060Ti modellnek

A 8GB-os alapmodellen kívül érkezik egy komolyabb felszereltségű GPU is.

Amilyen nagy csinnadratta közepette harangozta be az Nvidia a 4000-es szériáját, olyan gyorsan le is csengett a hype a legújabb videókártyákat illetően. Az idei évben már csak lassan adagolták az információmorzsákat, és talán ez annak is köszönhető, hogy kiderült, nem is olyan erősek ezek a középkategóriás modellek.

Az első felháborodást a kisebbik – tehát 12 GB VRAM-mal felszerelt – 4080-as kártyák váltották ki, amelyeket szimplán átkereszteltek és egy jó ideje 4070Ti néven lehet beszerezni. Már ennek a hardvernek az ereje – főleg az árához képest – sem nyűgözte le a játékosokat, de az ennél is visszafogottabb teljesítményre képes kisebb tesók sem valószínű, hogy belopják magukat a játékosok szívébe.

Most az NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti-ról hullott le a lepel és a szivárgásoknak hála úgy tűnik, hogy a hamarosan megjelenő középkategóriás GPU-ból kétféle verzió is napvilágot lát. Egy Geekbench-teszt árulkodott arról, hogy az NVIDIA már elküldte a tesztpéldányokat a médiának és az influencereknek.

A teszt szerint az alap 4060Ti 4352 CUDA magot és 8 GB 18 Gbps-os órajelű VRAM-ot kapott, valamint képes elérni a 2,54 Ghz-es boostot is. Ezek a specifikációk egyébként teljes mértékben megegyeztek az eddigi pletykákkal, így eléggé valósnak tűnnek.

A kártya 146170 pontot ért el a CUDA Geekbench 5 teszt alatt, ezzel megelőzi az RTX 3060 Ti-t. A szoftvernek viszont már elérhetővé vált egy új verziója, azonban ezeket a teszteket nem abban végezték el, míg a legfrissebb hírek szerint az RTX 4060 Ti legalább 9%-kal gyorsabb lehet az itt látott pontszámhoz képest.


A kép forrása: videocardz.com

A legmeglepőbb az egészben, hogy a kiszivárgott információk szerint az RTX 4060 Ti-nak kétféle típusa létezik, és ezek közül az egyik 16GB VRAM-ot kapott, ami pontosan annyi, amennyit a 4080-as kártyákra is pakoltak. Ezek a modellek júliusban landolnak a boltokban, miközben a 8GB-os verzió május 24-én jelenik meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN